Première Circus 3D vrijdag 10 juni in Pathé Tuschinski

Aanstaande vrijdag vindt de feestelijke première van Circus 3D – de eerste 3D-film van de Nederlandse Film en Televisie Academie – plaats.

De première begint om 15:30 uur in Pathé Tuschinski, Amsterdam. U kunt zich hiervoor tot woensdag 8 juni a.s. aanmelden bij Wim Boven, tel: 06 3631 4093, e-mail: wimboven@dltcontent.nl of via http://circus3d.nl/reserveringen/premiere/

Goochelaar Rudolphi wordt in het circus vervangen door een nieuwe hype, Varken Cor. Het roze biggetje loopt slechts rondjes door de piste, maar het publiek is wild van Cor. Rudolphi, gedegradeerd tot ballonnenvouwer, zit vol wraakgevoelens en besluit met drastische maatregelen zijn publiek terug te winnen.

Circus 3D – een tragikomedie met een absurde twist over hype versus ambacht – is de eerste stereoscopische 3D-film van de Nederlandse Film en Televisie Academie. De initiatiefnemers zijn producenten Niek Teunissen, Casper Eskes en Wim Boven. Eerder produceerden zij de YouTube-hit Farewell Facebook, de propagandafilm Nederland ruimt op en de eindexamenfilm Het onopmerkelijke leven van Hans Boorman. De regisseur van Circus 3D is Jonathan Elbers. De hoofdrolspelers zijn Hugo Maerten, Ancilla Tilia, Huug van Tienhoven, Dikke Dennis en het biggetje Cor.

PROGRAMMA 10 JUNI A.S.

15.30 uur: deuren open

16.00 uur: première

17.15 uur: gelegenheid voor interviews

17.30 uur: extra vertoning

Na de vertoningen praat een panel deskundigen – Jurriën Steenkamp, David Linssen, Stefan Miakovski – met Jonathan Elbers en Casper Eskes over de film en 3D.