Filmveiling SCHOKKEND NIEUWS zaterdag 4 juni

Filmmagazine SCHOKKEND NIEUWS veilt op zaterdag 4 juni posters, gesigneerde videobanden en tal van andere bijzondere filmobjecten.  Het glossy filmblad viert daarmee dat het voortaan tweemaandelijks verschijnt.

Schokkend Nieuws, hét Nederlandstalige filmmagazine op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult, houdt op zaterdag 4 juni een cinefiele veiling in De Badcuyp te Amsterdam. Aanleiding voor de veiling en het aansluitende feest, is het feit dat Schokkend Nieuws voortaan tweemaandelijks verschijnt in een geheel nieuwe vormgeving.

De redactieleden van Schokkend Nieuws zijn al sinds 1992 ‘griezelig goed op de hoogte’ van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult. Dat blijkt ook uit de verzameling filmcuriosa die ze in die periode bijeen brachten.

Een greep uit de kavels die onder de hamer komen:

De ultieme Roger Corman collection. De autobiografie van de beroemde B-filmproducent, How I Made a Hundred Movies in Hollywood and Never Lost a Dime, plus een poster van Frankenstein Unbound. Beide gesigneerd (incl. opdracht).

Spaghetti à la Belgique. Drie Italo-westernposters uit België: La Grande Silence/Levend of Dood, Adios en Keoma.

Klaus Kinski waar hij thuishoort: op VHS! Zes videobanden voor de connaisseur: Five for Hell, Bid en Sterf, Kommando Leopard, Black Killer, Creature en Paganini.

Cannibal Holocaust, op VHS, gesigneerd door de beruchte regisseur Ruggero Deodato, en The Beyond, gesigneerd door scream queen Catriona MacColl.

Zestien kavels, meer dan honderd objecten in totaal, variërend van Duitse videotheekaffiches tot laserdiscs en  van lobbycards tot Turkse trash. Hoofdredacteur Barend de Voogd: ‘Aan al die voorwerpen kleeft een verhaal. Dat is Schokkend Nieuws ten voeten uit: kritische, gedegen recensies van het actuele aanbod, maar vooral heel veel liefde voor de film.’

De opbrengst van de veiling gaat naar Anomaly, een korte Nederlandse sciencefictionthriller die momenteel in productie is.  Regisseurs Rik Schutte en Niels Medemblik zochten de afgelopen maanden hun budget via crowdfunding bij elkaar.  De Voogd. ‘Ik hoop dat we ze het laatste duwtje in de rug kunnen geven en dat onze veilingobjecten enthousiaste nieuwe verzamelaars vinden.’

Schokkend Nieuws nieuwe stijl wordt op zaterdag 4 juni gelanceerd in De Badcuyp. Eerste Sweelinckstraat 10 te Amsterdam.  Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De zaal opent om 20.00 uur. Naast de veiling zijn er ook sprekers, films en muziek.  De eveneens vernieuwde website van Schokkend Nieuws gaat tijdens de avond officieel on-line.

zaterdag 4 juni – zaal open 20:00u – gratis toegang
Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam

www.schokkendnieuws.nl

Bron: MVSP