Verslag Netwerborrel voor Film en TV (NBF) op 30 mei 2011

De netwerkborrel van mei heeft inmiddels plaatsgevonden, en wel op 30 mei 2011 in Lab111 te Amsterdam. Lees hier het verslag van de avond.

Ondanks het exotische weer was er weer voldoende aanloop om gezellig met elkaar te netwerken, borrelen en te dineren. De borrel begon zoals gewoonlijk om 17:30 uur en langzaamaan kwamen de gasten binnendruppelen. Om 19:00 uur stond er een heerlijk diner klaar en om 20:00 uur was het tijd voor de pitches.

Dit keer was er sprake van vijf pitches. Eddy Appels gaf het startsein met een presentatie over het Beeld voor Beeld festival, geïllustreerd met een interessante preview.  Het Beeld voor Beeld festival is een documentairefestival over culture diversiteit en vindt van 7 tot 12 juni plaats in het tropentheater in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de website www.beeldvoorbeeld.nl.

Nienke van der Fange, van de NBF, gaf vervolgens een presentatie over de nieuwe service die de NBF aan haar servicepakket heeft toegevoegd. Het betreft hier een e-mail en hostingservice voor zowel leden als niet-leden. Dit houdt in dat tegen voordelige prijzen een eigen website gehost kan worden op een server die gehuurd is bij XS4all. Bestaande websites kunnen gehost worden, maar er kunnen ook geheel nieuwe websites worden gecreëerd. Door middel van templates wordt het maken van een website eenvoudiger gemaakt. Ook werd het bestaan van de nieuwe website onder de aandacht gebracht. Kijk op www.nbf.nl voor meer informatie!

Marlon Wessels hield een pitch over Music & Images. Music and Images is gespecialiseerd in het leveren van toegepaste muziek en geluidseffecten voor radio en televisie, voor reclamebureaus en audiovisuele bedrijven. De muziek wordt onder andere gebruikt in Boer zoekt Vrouw, The Voice of Holland, Briefgeheim, Man Bijt Hond, Mijn Vader is een Detective. Music & Images levert de muziek via MusicDIRECTOR.n, de grootste online muziekdatabase voor mediaprofessionals. Naast het aanbieden van de database, biedt Music & Images ook een matchservice. Geef je wensen aan, en Music & Images zoekt passende muziek.  Een nummer uit de database is direct klaar voor montage. Ook zorgt Music & Images voor de afhandeling van de auteursrechten bij Buma/Stemra. Het gebruik van de site is geheel gratis. Neem contact op met Music & Images, en zij zullen je een MusicDIRECTOR account toesturen. Kijk op www.musicdirector.nl voor meer informatie over deze handige service.

Aansluitend hierop was er een pitch van Roel van de Weijer van Cinecrowd. De website is inmiddels al enkele maanden in de lucht en is een funding website, door middel van donaties, voor verscheidene projecten. Hij deed op de pitch een oproep voor nieuwe projecten voor de website. Heb ji j zo’n interessant project, maar nog niet de juiste startmiddelen? Ga dan naar www.cinecrowd.nl voor meer informatie over deze crowdfunding-dienst.

Tot slot liet Pieter Vonk een fragment zien van een documentaireserie die een beeld geeft van ontwikkelingsprojecten in Kenia.

Na afloop werd er uiteraard weer geborreld om de mei-editie van de netwerkborrel af te sluiten.

Op maandag 27 juni 2011 zal de laatste netwerkborrel plaatsvinden tot de zomervakantie begint. Vanaf september 2011 zullen de netwerkborrels weer hervat worden. Zorg er dus voor dat je er bij bent op maandag de 27e. Alle mediaprofessionals, werkzaam in alle mogelijke vakgebieden, zijn van harte welkom. Dus zeg het voort!

Met vriendelijke groet,

Bureau en bestuur NBF