Holland Animation Film Festival naar het voorjaar

Het internationale Holland Animation Film Festival (HAFF) gaat van het najaar naar het voorjaar. De volgende editie is van 28 maart t/m 1 april 2012. Nu de jaarlijkse frequentie (sinds 2009) een groot succes is gebleken, kiest het festival ook een gunstiger positie in de filmfestivalagenda, zowel internationaal als in Nederland.

Door de verschuiving vindt in november 2011 geen festival plaats. Dit najaar organiseert het HAFF een programma in samenwerking met het Nederlands Film Festival (21 t/m 30 september a.s.), met onder meer een competitie voor Nederlandse animatie (publieksprijs).

In 2010 telde het festival meer dan 49.400 bezoeken, met nog bijna 20.000 door het jaar heen. Het HAFF is een vijfdaags evenement voor een breed publiek en een ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent. Het HAFF besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, heeft spraakmakende competities en thematische programma’s en interessante talkshows, lezingen en tentoonstellingen.

Aanmelden van animaties voor vertoning en selectie competitie(s) tijdens het Nederlands Film Festival, waaronder de competitie voor Nederlandse animatie (publieksprijs) gaat via www.filmfestival.nl. Deadline aanmelden 15 juni 2011.

Bron: MVSP