Uitnodiging lancering filmmagazine SCHOKKEND NIEUWS nieuwe stijl

Zaterdag 4 juni – zaal open 20:00u – gratis toegang
Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam

Schokkend Nieuws, hét Nederlandstalige filmmagazine op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult, verschijnt voortaan tweemaandelijks. Redactie en abonnees houden het totaal vernieuwde blad feestelijk ten doop op zaterdag 4 juni in De Badcuyp te Amsterdam.

Schokkend Nieuws, opgericht in 1992, is al jaren ‘griezelig goed’ op de hoogte van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cultfilms. Het glossy magazine wordt volgeschreven door gerenommeerde filmjournalisten en verscheen tot nu toe vier keer per jaar. Terwijl Nederlandse filmbladen op het moment vechten voor hun voortbestaan, breidt Schokkend Nieuws dus uit.

‘We hopen de filmliefhebbers voortaan nog beter en sneller te kunnen berichten over het actuele aanbod in de bioscoop,‘ aldus hoofdredacteur Barend de Voogd. ‘De vormgeving is gemoderniseerd, maar ondertussen behouden we onze traditionele sterke punten: kritische recensies, mooi geschreven reportages, bijzondere interviews en die vaste rubrieken waar de filmliefde en nostalgie vanaf druipt.’ Regisseur en genreliefhebber Martin Koolhoven wordt de nieuwe, vaste columnist.

Het eerste nummer in de nieuwe stijl kijkt ondermeer vooruit naar de bioscooprelease van de spookhuisfilm Insidious. Het blad wijdt vier hele pagina’s aan een interview met de regisseur van de film, James Wan (ook bekend van de eerste Saw-film), maar sprak ook met oudgediende Monte Hellman. Helllman was in de jaren 60 regisseur van eigenzinnige low-budgetproducties met Jack Nicholson en is bij de liefhebbers  bekend van de hippe roadmovie Two-Lane Blacktop (1971).

‘Dat typeert onze aanpak,’ legt De Voogd uit. ‘In ons bioscoop- en dvd-katern bespreken we de nieuwste horror en sciencefictionfilms, maar wat tijdloos is en de fantasie prikkelt zal altijd een plek bij ons vinden.’ Humor is ook een vaste waarde. In de hilarische rubriek ‘Video Basta’ bijvoorbeeld, herleven  de gloriedagen van de vhs-band aan de hand van ‘foute’ hoesjes en schreeuwerige inlayteksten.  Schokkend Nieuw leidt tegenwoordig trouwens ook een druk bestaan op Twitter, Facebook en de website www.schokkendnieuws.nl.

Schokkend Nieuws nieuwe stijl wordt op zaterdag 4 juni gelanceerd in De Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 te Amsterdam. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De zaal opent om 20.00 uur. Er zijn sprekers, films, muziek en er wordt een veiling gehouden van gesigneerde videobanden, filmposters en andere memorabilia. Uiteraard zijn er ook exemplaren van de nieuwe Schokkend Nieuws verkrijgbaar. De eveneens vernieuwde website van Schokkend Nieuws gaat tijdens de avond officieel on-line.

Bron: MVSP