Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv – 28 maart 2011

Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 28 maart 2011

Op 28 maart was het weer tijd voor de maandelijkse netwerkborrel van de NBF. De netwerkborrel vond zoals gewoonlijk plaats in LAB111 in Amsterdam. Tegen een uur of zes ‘s avonds kwamen de gasten binnendruppelen en werd er gezellig genetwerkt en geborreld aan de bar. Het was een leuke ontmoeting tussen mensen uit uiteenlopende vakgebieden van zowel de film- als televisiewereld.

Na de kennismaking kon er om zeven uur worden aangeschoven aan de eettafel, wat door de meesten ook werd gedaan. Hier werd genoten van een verassingsmaaltijd van het restaurant van LAB111. De gasten kregen als voorgerecht een lekkere salade en als hoofdgerecht een risotto met makreel voorgeschoteld. Voor de vegetariërs in de club was er ravioli met pecorino kaas en bietjes.

Met de buik gevuld ging de groep uiteindelijk naar de filmzaal (normaliter de kapel) om daar de pitches te aanschouwen. Hans Bosscher gaf het startsein met de aankondiging van de nieuwe website van de NBF en de ontwikkeling van de e-mail en hostingservice voor leden en uiteindelijk ook voor niet-leden. Dit houdt in dat een NBF lid een eigen e-mailadres krijgt en door middel van templates een eigen website kan creëren op een server van XS4ALL gehuurd door de NBF. Tevens kunnen leden ook gebruik maken van een Vimeo account van de NBF waar filmpjes kunnen worden geupload.

Vervolgens kregen de gasten een voorproefje van de nieuwe website te zien, die nog in ontwikkeling is. De nieuwe website is naar verwachting over enkele weken online en we hopen hiermee dat de website overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en ook geschikt is voor de smartphone. We vinden zelf de website erg geslaagd en hopen dat leden en niet-leden dat ook vinden.

De mannen achter Lemonade Animation, Daniel Duvour en Avinash Changa, lieten vervolgens in spectaculair beeld (en geluid) zien wat hun animatie en postproductie bedrijf in de mars heeft. Zij wilden ook het belang benadrukken van het betrekken van animators bij het creatieve proces van het filmschrijven wat weer kostenbesparing kan opleveren. Kijk voor meer informatie op www.lemonade.nl

Sou’ad el Baghdadi presenteerde tot slot haar idee over een documentaireproject. Dit documentaireproject richt zich op de ambivalente positie van buikdanseressen in de Arabische wereld (met name Egypte). Zij wil zich onder andere richten op de sociale positie van buikdanseressen in een Islamitische wereld. Sou’ad zoekt voor de realisering van haar project nog een producer. Voor interesse kan men mailen naar s.baghdadi@chello.nl

Als afsluiting van de avond werd er nog nageborreld aan de bar. Al met al een geslaagde netwerkborrel! Let op: de volgende netwerkborrel zal niet op maandag 25 april plaatsvinden maar op dinsdag 26 april in verband met Pasen. We hopen dan weer met een leuke groep te borrelen en te eten en een interessant pitchprogramma te presenteren. Aanmelden voor de pitches kan via nbf@nbf.nl.