Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv – 28 februari 2011

Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 28 februari 2011

Maandagavond 28 februari vond de maandelijkse netwerkborrel voor film en tv (NBF) plaats in LAB111. De opkomst was zeer goed, en er waren personen uit veel uiteenlopende hoeken van de film-, televisie- en gamesector: o.a. postproductie, facilitaire bedrijven, locatiescouts, regisseurs, formatontwikkelaars, castingdirectors, producenten enzovoorts. Met meer dan 25 man werd er genoten van de dinnerdeal, en het geheel gecontinueerd in de kapel met het pitchprogramma.

Sandra Rake van Dynamic Casting beet om 20:00 het spits af met de introductie van het figurantenbestand van Dynamic Casting, bestaande uit 110.000 figuranten, edel-figuranten, specials, semi-acteurs, presentatoren. Door middel van een filmpje met fragmenten uit verschillende tv-shows en commercials lieten ze zien wat ze te bieden hebben aan producenten die (snel) op zoek zijn naar allerhande figuranten.

Alida Kruijer en Niels Geneste hielden vervolgens een pitch namens en over Absolutely Independent, een bedrijf gespecialiseerd in televisieformats en gericht op het tot stand brengen van een match tussen formats en televisieproducenten en -zenders. Formats als Spoorloos, The Phone en Blootgewoon zijn of door hen ontwikkeld, of naar Nederland gehaald en hier verder in de markt gezet.

Last but not least vertelde Patrice Kennedy (Movement) over haar film/documentaireproject ‘De Boomgaard’ (Find the Orchard), DVD 2010, Kees Hin/Patrice Kennedy), waarbij ze toelichtte wat de bedoeling en missie van deze film is: anderen deelgenoot maken van de positieve werking door het vormgeven aan rouw en afscheid nemen, door bewegen, dans, muziek. Dit geheel werd afgesloten met een mooi fragment uit de film. Meer informatie over de film en activiteiten van Patrice is te vinden via www.patricekennedy.nl.

In het café werd nog tot middernacht geborreld en verschillende nieuwe contacten gelegd. Zeker een succesvolle avond dus! Was je er deze keer niet bij? Kom dan zeker één van de volgende keren eens langs! De NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) vindt altijd plaats op de laatste maandag van de maand in LAB111, dus zet maandag 28 maart alvast in je agenda! Aanmelden voor de mailinglijst voor de netwerkborrel kan via nbf@nbf.nl of 020-6646588.