Oproep Telefilm 2011

De selectie van deze twaalf synopsissen geschiedt door de publieke omroepen. Uiteindelijk zullen er in co-productie tussen omroep en producent zes telefilms geproduceerd worden.

Een telefilm is een Nederlandstalige televisiefilm van minimaal 80 en maximaal 90 minuten, primair gemaakt voor televisievertoning. Niet gebaseerd op een televisieserie of format. De zes uiteindelijke geproduceerde telefilms worden in 2013 uitgezonden op Nederland 2. De synopsissen dienen dan ook te voldoen aan het geldende netprofiel van die zender. Nederland 2 zet aan het denken, is een venster op de wereld, gericht op achtergronden bij de actualiteit, zingeving, kennis en kunst & cultuur. Programmatisch divers vormgegeven, waarbij mensen, waar de kijker zich mee kan identificeren en hun verhalen een belangrijke rol spelen. Nederland 2 kijkt verder, dieper.

De verhalen spelen zich af in het ’nu’. De verhalen zijn relevant, verrassend en kennen prikkelende karakters in een goed verhaal. Voorwaarde is dat het plan gerealiseerd moet worden binnen het beschikbare budget per film van circa € 800.000.

Voorwaarden:
– het indienen van de synopsissen staat alleen open voor onafhankelijke film/tv – producenten.
– de synopsis telt minimaal twee en maximaal 4 pagina’s A4 (enkelzijdig beschreven)
– de synopsis moet voorzien zijn van een (werk)titel, auteur en datum, nummering en copyright-vermelding pér pagina en dient per mail te worden ingeleverd.
– de synopsis wordt enkelvoudig (één exemplaar) ingediend.
– Bijgevoegd: curriculum vitae van de schrijver, eventueel de regisseur en van de producent, dat is voorzien van adres, telefoon- en e-mail-adres.
– het geheel (de synopsis en curriculae) beslaan samen niet meer dan 6 pagina´s.
– de schrijver en producent evenals de regisseur en producent mogen NIET één en dezelfde persoon zijn.
– de producent, schrijver en regisseur moeten relevante werkervaring hebben.
– Deelname staat alleen open voor zendgemachtigden met een lange staat van dienst op het gebied van inhoudelijke en productionele (co-)producties van kwaliteitsdrama en/of (tele)film. Aantoonbare affiniteit en ervaring met het co-produceren van 90 minuten drama met een budget van rond de 8 ton is een vereiste.
– in eerdere rondes afgewezen synopsissen kunnen slechts met steun van een zich kwalificerende publieke omroep, opnieuw worden ingediend.
– synopsissen die niet aan deze voorwaarden voldoen worden per omgaande geretourneerd.

De synopsissen dienen uiterlijk vrijdag 1 juni voor 17.00 te zijn ingediend bij het CoBO-fonds.

Per mail:
cobo@cobofonds.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CoBO-fonds,
telefoon: 035 677 53 48 of per email: cobo@cobofonds.nl

Het CoBO-fonds voert het Telefilmproject uit i.s.m. de NPO en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.