NBF workshop ‘Van idee tot video-item’ op verschillende data in juni

Nagenoeg elk bedrijf heeft tegenwoordig een website waar nieuwsitems en informatie actief op wordt bijgehouden. De vraag naar bewegend beeld op deze sites wordt steeds groter en vraagt steeds meer van de werknemers, die zich naast redactioneel werk ook moeten richten op het creëren van interessant videomateriaal. Dit valt in de praktijk vaak vies tegen, want het maken van een video is een geheel andere discipline dan het schrijven van een communicatieplan of een nieuwsitem. Het video-item ziet er vaak korrelig, schokkerig uit of het gehouden interview is onverstaanbaar. Jammer, want toch is het mogelijk om een dergelijk item er professioneel te laten uitzien, als de werknemer de basisregels van het maken een korte video beheerst.

Deze workshop ‘van idee tot video-item’, georganiseerd door de NBF (Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers), is hierop gericht; in vier dagen leer je van begin tot eind een professioneel uitziend video-item van een paar minuten te maken, met een goed verhaal en geschikt voor plaatsing op een website. Alle basisbegrippen en vaardigheden die hiervoor nodig zijn passeren de revue; de werking en bediening van een camera, geluid en licht, het monteren van het gefilmde materiaal en hoe het eindproduct op een website geplaatst kan worden. Kortom: een cursus met een zeer praktische inslag, waarmee meteen aan de slag gegaan kan worden.

Voor wie:
De workshop is bedoeld voor personen die binnen enkele dagen van verschillende ervaren vakmensen en gastdocenten willen leren hoe ze een kort professioneel ogend video-item willen maken, die direct op een website geplaatst kan worden.

Door wie:

De cursus zal worden gegeven door drie zeer ervaren professionals uit het film- en/of televisievak, die al vele producties op hun naam hebben staan (Guy Molin, Marcel Hammink en Hans Bosscher). Hiernaast zal er voor specifieke onderdelen een gastdocent aanwezig zijn. Door deze opzet kan er gedegen vakkennis per cursusonderdeel overgedragen worden. Dit is uniek, want de docenten putten direct uit hun eigen relevante en meest actuele kennis en ervaring uit het veld.

Data:

Er zullen twee cursusweken worden gehouden, waarbij woensdag een vrije dag is:

Maandag 6 t/m vrijdag 10 juni
Maandag 20 t/m vrijdag 24 juni

Er is  voor deze workshop een minimum van 8 en maximum van 12 deelnemers. De workshop gaat alleen door als het minimum aan aanmeldingen is bereikt.

Programma:
Dag 1:

10:00 – 12:00 introductie en eerste praktische uitleg camera’s (plenair)
12:00 – 12:30 lunch
12:30 – 14:30 eerste materiaal kort item schieten
14:30 – 17:00 materiaal monteren onder leiding van een editor

Dag 2:
10:00 – 13:00 theorie van het video-item en fragmenten
13:00 – 14:00 lunch
14:00 – 17:00 praktische camerales

Dag 3: tweede item
09:30 – 13:00 schieten materiaal tweede item
13:00 – 14:00 lunch
14:00 – 17:00 montagetheorie en praktijk
17:00 – 21:00 gezamenlijk diner

Dag 4:
10:00 – 13:00 monteren en hermonteren o.l.v. ervaren editors
13:00 – 13:30 lunch
13:30 – 15:00 vervolg monteren en hermonteren o.l.v. ervaren editors en uploaden op website
15:00 – 17:00 kijkje achter de schermen bij XS4ALL en borrel

Locatie:

Amsterdam , verschillende locaties in het centrum

Apparatuur:

Er wordt met verschillende camera’s en software gewerkt, zodat deelnemers niet beperkt zijn tot één systeem en de kennis altijd kunnen gebruiken. Eigen apparatuur kan ook gebruikt worden voor de cursus. Graag horen we dit dan wel ruim van te voren, zodat we de cursusindeling hierop kunnen aanpassen.

Kosten:

€1950,- per persoon (excl. btw)

De prijs voor deelname is inclusief apparatuur, lunches, koffie/thee en diner op donderdag. Er zal een factuur worden verstuur voor de deelnameprijs.

Aanmelden voor de workshop kan via onderstaand document of door te mailen of bellen naar het NBF-kantoor (020-6646588 of nbf@nbf.nl)