Internationale prijzen voor Anne Vliegt

Eerder werd bekend gemaakt dat Anne Vliegt tijdens Superfest (International Disability Film Festival) in Berkely (USA) bekroond wordt als ‘Beste film van het festival’. “A work of exceptional quality. The film judged as the most outstanding film entered.” De prijsuitreiking zal op 19 juni 2011 plaatsvinden op de slotavond van het festival.

De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst ‘vliegt’ ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire Anne Vliegt zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil…

Na een succesvolle première tijdens het Internationale Documentaire Film Festival Amsterdam (IDFA) in 2010 wordt Anne Vliegt in april 2011 vertoond op de volgende film festivals in Noord-Amerika: Hot Docs (Toronto; internationale competitie), Independent Film Festival Boston (internationale competitie), ViewFinders International Film Festival (Halifax, Nova Scotia; internationale competitie), Sprockets Toronto International Film Festival (internationale competitie) en DOXA (Vancouver).

Anne Vliegt is geproduceerd in het kader van NCRV Dokument Junior.

Anne Vliegt is geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties in samenwerking met de NCRV.

Bron: Zuidenwind Filmproductions