Film van Nederlandse regisseur in Cannes

Antoniak won eerder belangrijke prijzen op filmfestivals in Locarno en Sevilla met haar debuut Nothing Personal, die bovendien vier Gouden Kalveren won op het Nederlands Film Festival. Momenteel is ze bezig met haar derde film Nude Area.

Code Blue, een productie van IDTV Film, wordt in september uitgebracht in de bioscopen. Bien de Moor en Lars Eidinger vertolken de hoofdrollen. De film gaat over de verpleegster Marian die op een nacht getuige is van een brute verkrachting.

The Other Side of Sleep

The Other Side of Sleep van de Ierse regisseur en scenarist Rebecca Daly is voor hetzelfde programmaonderdeel geselecteerd. De Nederlandse filmproducent Rinkel Film is coproducent van deze Engelstalige film.

The Other Side of Sleep is tot stand gekomen met financiële steun van onder meer het Nederlands Fonds voor de Film. De filmmuziek en het geluidsontwerp werden verzorgd door de Nederlanders Michel Schöpping en Marc Lizier.

The Other Side of Sleep gaat over de 23-jarige Ierse fabriekswerkster Arlene (Antonia Campbell-Hughes). Het script is gebaseerd op een waargebeurde moord in Ierland. Het is nog onduidelijk wanneer de film in de bioscopen draait.

Suiker

Maandag werd bekend dat de korte Nederlandse film Suiker van Dennis van de Ven en Jeroen Annokee is geselecteerd voor The NFB Online Competition van het Filmfestival van Cannes. In de competitie om de Gouden Palm en in het bijprogramma Un Certain Regard zijn dit jaar geen Nederlandse films opgenomen.

Het 64e Filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei.

Bron: nu.nl