Erna Slotboom wint Mediafondsprijs Kids & Docs 2011

Een jury bestaande uit Susan Koenen, Nathalie Windhorst, Erik van Drunen, Luuk van Bemmelen en voorzitter Charlotte Riem Vis selecteerde het filmplan van Erna Slotboom uit negen plannen van deelnemers aan de Kids & Docs workshop 2010-2011. Volgens de jury vertelt In mijn hoofd in heldere, symbolische beelden een verhaal waarin levenslust en kwetsbaarheid hand in hand gaan.

Tijdens de workshop schreven de deelnemers aan hun, op de belevingswereld van kinderen geïnspireerde, filmplannen. De begeleiding van de workshop lag in handen van filmmakers Boudewijn Koole en Coco Schrijber.

Het Mediafonds stelt deze geldprijs van € 35.000 beschikbaar, waarmee het winnende plan kan worden gerealiseerd. In Mijn Hoofd zal naar verwachting in het najaar van 2011 te zien zijn bij Z@PP, AVRO en tijdens de Cinekid en IDFA festivals.

Kids & Docs is een samenwerkingsproject van Cinekid, IDFA en het Mediafonds en heeft tot doel de productie van jeugddocumentaires te stimuleren en het genre breed onder de aandacht te brengen. Editie 2010-2011 wordt ondersteund door Z@PP en de omroepen: AVRO, BOS, EO, HUMAN, Joodse Omroep, KRO, NCRV, NTR, OHM en VPRO.

Bron: Mediafonds