Cineblend 3 mei

De buurtsuper, de bakker, de visboer en de toko op de hoek, bijna iedereen komt er wel eens. Op deze Cineblend-avond kijken we aan de hand van filmfragmenten naar de rol van de buurtwinkel in de moderne samenleving. Is de buurtwinkel een relikwie uit het verleden die verdwijnt door de toenemende dominantie van supermarkten, of behoudt de buurtwinkel onder invloed van de vele migranten die in de stad verblijven zijn functie als sociaal ontmoetingspunt? De avond is georganiseerd in samenwerking met het Amsterdam Museum waar tot en met 21 augustus 2011 de tentoonstelling “Buurtwinkels” te zien is.

Te gast zijn: Felix Rottenberg, die in 2002 samen met filmmaker Jan Bosdriesz een veelbesproken driedelige serie over de Akbarstraat in Amsterdam West maakte, en twee filmmakers die voor het Amsterdam Museum een aantal korte films maakten: antropologe Wendy van Wilgenburg en de in Nederland woonachtige Ethiopische journalist Kibret Mekonnen. Discussieleider is conservator van het Amsterdam Musem Annemarie de Wildt.

Kijk op www.savan.nl/cineblend voor meer informatie.

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Locatie: Soeterijn Café, Tropentheater Amsterdam
Tijdstip: 19:30, toegang gratis, reserveren niet verplicht.