Gouden Film voor Mijn opa de bankrover

Vanmiddag kregen regisseur Ineke Houtman en acteurs Zoë van der Kust (Grace) en Michiel Romeyn (Opa Gerrit), namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film, de Gouden Film uitgereikt in Pathé Arena.

De 13-jarige Grace wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem sinds de dood van Oma in de steek. Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en opa Gerrit om van zijn spaargeld naar Suriname te gaan. Maar dan blijkt dat de familie Opa’s geld heeft geblokkeerd. Daarom besluiten Grace en Opa een bank te overvallen…

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

MIJN OPA DE BANKROVER is geproduceerd door Lemming Film. A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie van de film. MIJN OPA DE BANKROVER draait momenteel in 92 zalen in Nederland.

www.mijnopadebankrover.nl

Bron: Nederlands Film Festival