Gouden Film voor GOOISCHE VROUWEN

Gooische Vrouwen ging dinsdag in première in het DeLaMar theater. Gelijktijdig vonden voorpremières en ladies nights plaats in verschillende theaters door het land. Gisteren op de dag van de officiële release bereikte de film al de magische grens van 100.000 bezoekers.  Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film, kregen de regisseur Will Koopman en de Gooische Vrouwen Linda de Mol, Susan Visser en Lies Visschedijk de Gouden Film uitgereikt in Bioscoop Cinema de Graaf in Huizen.

GOOISCHE VROUWEN overtreft met een openingsavond van ruim 37.393 bezoekers ook andere openingen van Nederlandse films als KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER (32.787), NEW KIDS TURBO (31.723) en ALLES IS LIEFDE (13.228).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

GOOISCHE VROUWEN is geproduceerd door Talpa Fictie in coproductie met Column Film en Millstreet Films. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. GOOISCHE VROUWEN draait momenteel in 137 zalen in Nederland.

www.gooischevrouwendefilm.nl

Fotocredits: © All Access Entertainment

Bron: Nederlands Film Festival