Digna Sinke wint festival trofee 2011 festival Vrouwenfilms Assen

Zij maakt o.a. het in 1984 voor het Filmfestival van Berlijn geselecteerde De Stille Oceaan en de biografische speelfilm Belle van Zuylen – Madame de Charrière. Beide werden indertijd ook op het Festival Vrouwenfilms gedraaid.

In 2005 produceerde ze de voor een Gouden Kalf genomineerde korte film Over mijn Lippen van Janica Draisma. Documentaires die zij maakte zijn o.a.  Niets voor de eeuwigheid en Tiengemeten. Na het overlijden van haar partner René Scholten, die Studio Nieuwe Gronden (SNG Film) oprichtte, zette zij in 2001 het bedrijf voort.

Digna Sinke is aanwezig op het festival en zal zaterdag, voorafgaand aan haar nieuwste documentaire ‘Weemoed en Wildernis’, de Festival Trofee in ontvangst nemen.
‘Weemoed & Wildernis’  volgt het verloop van het eiland Tiengemeten. Dit eiland was ooit landbouwgrond, maar wordt nu overgelaten aan de natuur. In de film is te zien hoe de afgelopen 13 jaar het landschap is veranderd. Naast het natuurhistorisch aspect, lopen haar eigen ervaringen als een rode draad door de film.

Bron: Festival Vrouwenfilms Assen