Nieuwe speelfilm met samenwerking Antoinette Beumer, columniste Sylvia Witteman en KeyFilm

Het wordt een publieksfilm over de huidige tijdgeest, waarin vrouwen het heft in handen nemen en hun mannen thuis in een “leuk” schort risotto koken. Een film over “the war between the sexes”, chaotische gezinnen en ander “menselijk klunen”. Hard, hedendaags en humorvol. De opnamen staan gepland voor voorjaar 2012.

Sylvia Witteman is een van de meest bekende, gelezen en geliefde columnisten. Ze maakte naam met kookcolumns en publiceerde twee kookboeken. Sinds 2005 beschrijft ze met veel zelfkennis op humoristische wijze het leven van alle dag.

Antoinette Beumer is al jarenlang actief als regisseur van televisieseries en commercials. Bij het grote publiek is ze het afgelopen jaar vooral bekend geworden door de speelfilms De gelukkige huisvrouw en Loft, die alle twee meer dan 400.000 bezoekers trokken en lovende kritieken kregen. Nooit eerder lukte het een regisseur om binnen een jaar met twee speelfilms een Platina Film binnen te slepen.

KeyFilm is het productiehuis van producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf. Samen combineren ze meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van (internationale) speelfilms, telefilms, tv-drama en documentaires. Hanneke Niens produceerde o.a. De Tweeling (Oscar nominatie 2004), Cloaca en Bride Flight, Hans de Wolf was producent van o.a. Nynke, Blue Bird en Het zusje van Katia. Recente producties van KeyFilm zijn de films Richting West, Terug naar de kust en de TV-films Flysk en Maite was hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
MVSP Publiciteit – Monique van Schendelen
Tel: 035 5826969 / 06 53697606
E-mail: monique@mvsp.nl
KeyFilm – Kim Timmermans
Tel: 030 2321384 / 06 45224459
E-mail: info@keyfilm.nlwww.keyfilm.nl

Bron: persbericht MVSP