Food Film Festival onthult Programma

Wat: Het eerste Food Film Festival van Nederland
Wie: Youth Food Movement (YFM)
Wanneer: 18,19,20 maart 2011
Waar: Studio/K, Amsterdam

Programma bordenvol bijzondere films
Tijdens het Food Film Festival worden er meer dan 20 films vertoond. Van IDFA-megahit El Bulli, tot aan het indringende portret Hunger. Ook is er een groot aanbod films van Nederlandse bodem, zoals Goddelijk Varken, Smakelijk Eten!, Vreemd Bloed, Grown in Detroit, Eeuwige Moes, Smaak van de Ziel en enkele korte films van jonge Nederlandse filmmakers.

In gesprek over toekomst duurzame voedselvoorziening

Het Food Film Festival biedt bezoekers ook brede inhoudelijke verdieping. Zo is er Het Grote Vleesdebat, een college van televisiemaker Teun van de Keuken, een Food & Film Quiz onder leiding van Helen Westerik en Louise Fresco, een presentatie van de (G)advertentie door Foodlog.nl en een spetterende afsluiting van de wereldberoemde voedselactiviste en winnares van de alternatieve nobelprijs: Vandana Shiva.

Zelf aan de slag in de kookworkshops
Geïnspireerd door de films worden er in samenwerking met Delicious Magazine verschillende kookwork-shops georganiseerd. Kook op El Bulli-niveau met topchefs Benjamin Darnaud, Gilbert Kolff en Joris Bijdendijk of draai na het zien van Goddelijk Varken samen met Brandt & Levie Worstmakers zelf worst. DP Arkenbout kookt met ‘bijvangst’ en Yolanda van der Jagt neemt het op voor de vergeten groenten. Harold Hamersma geeft een masterclass wijn en kookboekschrijvers Merijn Tol en Nadia Zerouali geven na het zien van de film Iranian Cookbook een workshop Arabisch koken.

Feest!

Het Food Film Festival prikkelt alle zintuigen. Het hele weekend lang is er muziek! Op zaterdag 19 maart is er in Club Sandwich een live optreden van The Tunes en live-sets van Steven de Peven, Eindbaas, Ome Let & Knoflooksaus en de Eet-o-Theek. Op zondag 20 maart is er tijdens de lunch live Jazz van Coco Bongo en The Bonfire Range of Love.

Wat staat er op het menu?

Het hele weekend lang staan de Britse chefs Jamie&Oliver achter het fornuis. Zij serveren het Food Film Festival menu gemaakt van lokale en seizoensgebonden producten. Speciaal voor het festival wordt er in Studio/K fairtrade koffie en thee geschonken en worden er diverse biologische dranken aangeboden.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank, NCDO, het Ministerie van
Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), Delicious Magazine, Engage, de Lindenhoff en de Kweker.

Tickets zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar via www.foodfilmfestival.nl.

Bron: Food Film Festival