Nominaties NL-Awards bekend

Er zijn dertig radio- en tv-programma’s genomineerd in de categorieën Nieuws, Sport, Varia, Live-uitzendingen, Achtergrond, Documentaire en Crossmediale Producties.

De nominaties in de categorie tv Nieuws betreffen veel eigen nieuws, meldt ROOS, de koepel van de regionale omroepen. Zo deed Omroep Gelderland onderzoek naar de kwaliteit van basisscholen in de provincie. Omroep West liet een deskundige opnieuw de uitkomsten van een onderzoek bekijken, waaruit bleek dat de uitstoot van schadelijke stoffen door het bedrijf Sterigenics in Zoetermeer veel groter is dan gedacht. RTV Rijnmond wist de hand te leggen op een voorlopig rapport over het treinongeluk bij Barendrecht.

Verder zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2010 het onderwerp van drie nominaties: de website van Omroep Flevoland (Crossmediale Producties), de live uitzending van de verkiezingsuitslag van Omroep West (tv Live) en een kijkje in het proces van collegevorming na de verkiezingen in het programma Arnhemse Lente van Omroep Gelderland (tv Achtergrond).

De jury was positief over de kwaliteit van de inzendingen. In een enkele categorie was het moeilijk om de nominaties tot drie te beperken. In de categorie radio Live zijn geen programma’s genomineerd omdat er te weinig inzendingen waren.

De winnaars worden op 16 maart bekendgemaakt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. De prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award, waaraan een geldbedrag is gekoppeld van € 2.500.

Bron: Spreekbuis/Broadcast Magazine