Mediafonds weekoverzicht 7

Televisie
Zaterdag 12 februari
07:49 — 07:59
Ned. 3 / KRO    Kikkerdril
Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat samen met vriendin Jesse de natuur in op zoek naar kikkerdril.
Scenario: Simone van Dusseldorp
Regie: Simone van Dusseldorp
Extern producent: Lemming Film / Bos Bros

Zondag 13 februari
13:50 — 14:05
Ned. 3 / NPS    De ongelofelijke avonturen van Kika & Bob
Jeugdanimatieserie. De niet zo snuggere brandweerman Bob en het slimme meisje Kika proberen Tijgertje, de kat van Kika, van de kerktoren te redden. Dan worden ze door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Ze gaan op weg naar huis om Tijgertje te redden. Per aflevering reizen ze door een ander deel van de wereld.
Scenario: Vincent Bal, Colette Bothof
Regie: Colette Bothof, Vincent Bal
Animatie: Fons Schiedon
Extern producent: Submarine

Woensdag 16 februari
13:00 — 13:35
Ned. 3 / KRO    Abi II
Vijfdelige dramaserie voor kleuters over de zesjarige Abigail uit Amsterdam Zuidoost. In deze tweede serie legt zij opnieuw burenbezoekjes af in haar multiculturele flat en beleeft zo leerzame, grappige, spannende en zelfs smakelijke avonturen.
Scenario: Sabrina Sugiarto
Regie: Simone van Dusseldorp
Camera: Jaap Veldhoen
Extern producent: IJswater Films

15:35 — 16:00
Ned. 3 / VPRO    Docklands
Achtdelige dramaserie over de elfjarige tweeling Arend en Zus, die wonen op een scheepswerf in het havengebied. Aan de ruige randen van de stad beleven ze allerlei avonturen met hun vrienden en vriendinnen. Samen vormen ze een minimaatschappij, waarbinnen ze hun grenzen verkennen.
Aflevering: Zus en Arend maken uitnodigingen voor hun aanstaande verjaardag.
Scenario: Evianne Lamme, Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Ties Schenk, Jessie van Vreden
Extern producent: Lemming Film

Donderdag 17 februari
23:00 — 23:55
Ned. 2 / IKON    Het geloof van de vliegende vogels
Documentaire over een groep waar je zelden iets van hoort: de Turkse Alevieten in Nederland. Toch is ongeveer éénderde van de Turkse Nederlanders Aleviet. Portret van de kleine maar zeer actieve alevitische gemeenschap in Deventer. De documentaire volgt drie generaties in de aanloop naar de Cem, een jaarlijks terugkerende religieuze bijeenkomst voor de Alevieten.
Filmplan: Sabine König
Regie: Sabine König
Camera: Stef Tijdink
Extern producent: Zuidenwind
Radio

Zaterdag 12 februari
11:25 — 12:00
Radio 1 / VPRO    Het spoor terug
Programma in 13 afleveringen waarin, gedeeltelijk gedramatiseerd, de geschiedenis van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt verteld.
Het Bimhuis. Laatste deel van tweedelig portret van dit Nederlandse jazzpodium opgericht door jongeren met een verlangen naar meer ruimte voor experiment en improvisatie. In 1971 werd de Bond van Improviserende Musici gesticht, in 1974 kregen ze een eigen podium aan de Oude Schans in Amsterdam.
Filmplan: Nienke Feis
Regie: Marnix Koolhaas, Paul van der Gaag, Hans Olink
Radioplan: Nienke Feis
Samenstelling: Laura Stek

Maandag 14 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Alle minuten zijn ook te beluisteren via http://weblogs.vpro.nl/1minuut/. Het Mediafonds heeft voor dit programma ontwikkelingssubsidie verleend.
Regie: Jair Stein
Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

ca. 18:15 — 18:25
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Hoorspelserie. Paul Vlaanderen wordt wakker in een hotelkamer. Op mysterieuze wijze blijkt hij terecht te zijn gekomen in het jaar 2011, waar hij wordt geconfronteerd met een nieuwe wereld. In deze serie, geïnspireerd op het bekende hoorspel uit de jaren ’50 en ’60, wordt de radio-detective gevolgd tijdens zijn ontdekking van de nieuwe wereld.
Scenario: Bert Kommerij, Chris Bajema, Paulien Cornelisse, Saskia Rinsma
Regie: Bert Kommerij, Chris Bajema
Geluidsvormgeving: Christiaan de Rooij

Dinsdag 15 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
ca. 18:15 — 18:25
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.

Woensdag 16 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
ca. 18:15 — 18:25
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.

Donderdag 17 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
ca. 18:15 — 18:25
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.

Vrijdag 18 februari
ca. 18:15 — 18:25
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.

Digitale kanalen
Holland Doc 24

NPS    O Amor Natural
Documentaire van Heddy Honigmann over de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade. (1902-1987). Hij schreef deze gedichten tijdens de laatste twintig jaar van zijn leven, maar ze werden pas na zijn dood gepubliceerd. Bijna iedereen in Brazilië kent zijn gedichten, kan ze voordragen en erover praten.
Filmplan: Heddy Honigmann
Regie: Heddy Honigmann
Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

NCRV    Fan
Persoonlijk documentaire-verslag van de zoektocht naar een jeugdidool. Midden jaren tachtig draaide alles in het leven van de Hengelose tiener Nienke Eijsink om de Australische doktersserie The Flying Doctors. Haar idool is Chris Randall, een rol van actrice Liz Burch, die zich als vrouwelijke arts moet bewijzen in het door mannen gedomineerde dorpsleven in de outback van Australië.
Filmplan: Nienke Eijsink
Regie: Nienke Eijsink
Extern producent: Memphis Film & Television

VPRO    Babaji, an Indian Love Story
Documentaire over de 103-jarige Indiase weduwnaar Babaji. Hij heeft een graf gedolven naast het graf van zijn vrouw, die ruim tien jaar eerder is overleden. Elke dag gaat hij er in liggen, wachtend op zijn dood. Babaji leeft in twee werelden; de wereld van het nu met zijn alledaagse handelingen en rituelen, en de wereld van de herinneringen waarin hij zich terugtrekt wanneer hij in zijn graf ligt. Een verhaal over de liefde, de dood en het verstrijken van de tijd.
Filmplan: Jiska Rickels
Regie: Jiska Rickels
Camera: Martijn van Broekhuizen
Extern producent: Dieptescherpte

IKON    Liefdeswinter
Documentaire over de herinneringen van een Turks echtpaar op leeftijd. Emine Dogan heeft de ziekte van Alzheimer en zit in een verzorgingstehuis in Enschede. Haar man Cemal woont op zichzelf en bezoekt zijn vrouw iedere dag. Het gearrangeerde huwelijk is in de loop der jaren uitgegroeid tot een intense liefde en inmiddels kunnen de twee niet meer zonder elkaar.
Filmplan: Gülsah Dogan
Regie: Gülsah Dogan
Camera: Peter Brugman
Extern producent: Serious film

Cultura 24
VPRO    De weelde van de soberheid
Documentaire over leven en werk van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) aan de hand van interviews, foto’s en historische film- en geluidsfragmenten.
Regie: Hank Onrust

NPS VARA VPRO    One Night Stand III: Den Helder
Drama. Broers Maarten en Emiel kunnen hun oude leven pas van zich afschudden als ze in het reine zijn gekomen met een geheim dat ze elk met zich meedragen. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Jorien van Nes
Extern producent: IdtV Film

NPS VARA VPRO    One Night Stand: Alex in Amsterdam
Drama. De wat naïeve tiener Alex Meulenaers laat de vlaaienwinkel van zijn familie achter zich, als eerste in een lange Limburgse lijn. Hij gaat economie studeren in Amsterdam, een Christoffelvlaai voor zijn huisbaas onder de arm. Maar het lot heeft iets anders voor hem in gedachten. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Anne Barnhoorn
Regie: Michiel ten Horn
Extern producent: IJswater Films

NPS    Een schitterend offer
Het Nederlands Dans Theater sluit haar 50-jarig jubileum af met de voorstelling Opus 589 & 590. Vier dansers van verschillende leeftijden schetsen wat het voor hen betekent om bij dit wereldberoemde en toonaangevende dansgezelschap te dansen.
Filmplan: Karin Junger
Regie: Karin Junger
Camera: Brigit Hillenius
Extern producent: IdtV Docs

NOS    Berlage Bouwmeester
Documentaire-portret van de vermaarde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage, architect van onder meer het beursgebouw in Amsterdam. Dit bouwwerk wordt wel gezien als het begin van de moderne architectuur in Nederland. Er wordt onder meer gekeken naar de invloed die de Italiaanse bouwstijl op het werk van Berlage heeft gehad.
Filmplan: Jeroen Visser
Regie: Jeroen Visser
Extern producent: Jeroen Visser

VPRO    VPROJazzLive in het Bimhuis
Elf uitzendingen/concerten rondom het VPROJazzLive festival die rechtstreeks worden uitgezonden vanuit het Bimhuis. De serie draait om nieuwe, bijzondere en kwalitatief hoogstaande jazz- en improvisatiemuziek.
Deze aflevering: I Compani
Regie: Vera Vingerhoeds

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl

Bron: Mediafonds