Cees Korvinus stopt als voorzitter VARA

De VARA voert met BNN gesprekken over samenwerking. Korvinus vindt dat er voor de komende periode ‘een ander type bestuurder nodig is.’

”Bij mijn aantreden in 2009 kon niemand voorzien dat de Nederlandse publieke omroep en ook de VARA zo snel in een ingrijpend veranderingsproces terecht zouden komen. De gesprekken met BNN gaan nu een andere fase in en ik ben van mening dat daarvoor een ander type bestuurder nodig is", aldus Korvinus.

"Om deze reden heb ik na overleg met de raad van toezicht besloten ruimte te maken voor iemand die dit veranderingsproces bestuurlijk en inhoudelijk kan leiden; een manager die ervaring heeft met veranderingsprocessen in een complexe organisatie”, liet Korvinus dinsdag aan de VARA-medewerkers weten.

Leiding
Nu Korvinus vertrekt, gaat de VARA op zoek naar een tijdelijke bestuurder, die in de komende maanden de rol van voorzitter op zich kan nemen. Tot die tijd hebben bestuurder Mark Minkman en mediadirecteur Frans Klein de dagelijkse leiding. Zij overleggen daarbij regelmatig met de raad van toezicht.

Korvinus (60) volgde in oktober 2009 Vera Keur op als voorzitter van de VARA. Hij liet daarvoor zijn advocatenpraktijk achter zich.

Onder zijn leiding begonnen de gesprekken tussen de VARA en jongerenomroep BNN over hechte samenwerking binnen het publieke bestel.

Korvinus overweegt een terugkeer in de advocatuur.

Bron: ANP