Mediafonds weekoverzicht 6

Televisie
Zaterdag 5 februari

07:49 — 07:59
Ned. 3 / KRO    Kikkerdril
Jeugdserie. Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Samen gaan ze op pad, maar lukt het Max en Jesse om kikkerdril te vinden?
Scenario: Simone van Dusseldorp
Regie: Simone van Dusseldorp
Extern producent: Lemming Film / Bos Bros

17:00 — 18:00
RTV Rijnmond    Ted Langenbach / TED
Documentaire over performance kunstenaar Ted Langenbach (1959), bij jongeren en het Rotterdamse publiek vooral bekend als de initiator en oprichter van de club Now & Wow in 2000. Langenbach combineerde er uiteenlopende kunstdisciplines tot een performance: feesten waarin muziek, mode, bont uitgedoste figuranten en videokunst samensmolten. Als Now & Wow in 2006 gedwongen de deuren moet sluiten, stort Langenbach zich op een nieuwe uitdaging: de Watt, de eerste ecologische danceclub ter wereld.
Met herhalingen om 19 uur, 20 uur, 21 uur, 22 uur en 23 uur
Filmplan: Jan Louter
Regie: Jan Louter
Camera: Sander Roeleveld, Jaco Kruidenier, Jefrim Rothuizen
Extern producent: Miroir Film

17:05 — 18:05
Ned. 2 / VPRO    Tiger Eyes
Documentaire-essay ter gelegenheid van de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam in 2011. Mozaïekfilm bestaande uit portretten van een aantal voor het festival kenmerkende internationale filmmakers, die grotendeels werd gekozen door de directeuren van het IFFR, en een representatie kunnen worden genoemd voor de afgelopen vier decennia van het festival. Met Jim Jarmusch, Wim Wenders, Abbas Kiarostami, Abderrahmane Sissako, Michael Haneke en Apichatpong Weerasethakul.
Filmplan: Frank Scheffer, Harry Hosman
Regie: Frank Scheffer
Camera: Melle van Essen
Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

Zondag 6 februari
07:02 — 08:00
RTV Rijnmond     Ted Langenbach / TED
Zie hierboven.
Met herhalingen om 8.02 uur, 9.02 uur, 10.02 uur, 11.02 uur, 13.02 uur, 14.02 uur, 15.02 uur en 16.02 uur.

12:02 — 13:00
RTV Rijnmond    Toen zij van Rotterdam vertrokken
Documentaire over de start van de Tour de France in 2010 in Rotterdam. De documentaire zoomt in op de torenhoge verwachtingen die de Rotterdammers hebben van dit grootse evenement. Een aantal van hen wordt gevolgd terwijl zij, ieder met een eigen belang en een eigen motivatie, toewerken naar de start van de Tour op 3 juli.
Filmplan: Michiel van Erp, Cees van der Wel
Regie: Michiel van Erp
Camera: Marc van Aller
Extern producent: De Familie

13:50 — 14:05
Ned. 3 / NPS    De ongelofelijke avonturen van Kika & Bob
Jeugdanimatieserie. De niet zo snuggere brandweerman Bob en het slimme meisje Kika proberen Tijgertje, de kat van Kika, van de kerktoren te redden. Dan worden ze door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Ze gaan op weg naar huis om Tijgertje te redden. Per aflevering reizen ze door een ander deel van de wereld.
Scenario: Vincent Bal, Colette Bothof
Regie: Colette Bothof, Vincent Bal
Animatie: Fons Schiedon
Extern producent: Submarine

17:16 — 17:49
RTV Rijnmond    RO TV: Even bestaat niet meer
Dertiendelige (on)ware documentaireserie. Deze aflevering is een kijkje in de wereld van het rolstoelboksen. Een ooit veelbelovende bokser vecht zich terug na een verkeersongeluk.
Met herhalingen om 18.17 uur, 19.17 uur, 20.17 uur, 21.17 uur, 22.17 uur en 23.17 uur
Filmplan: André van der Hout, Pieter Kramer
Regie: Pieter Kramer, André van der Hout
Extern producent: Noa Entertainment

Maandag 7 februari
07:17 — 07:49
RTV Rijnmond    RO TV: Even bestaat niet meer
Zie hierboven.
Met herhalingen om 8.17 uur, 9.17 uur, 10.17 uur, 11.17 uur, 12.17 uur, 13.17 uur, 14.17 uur, 15.17 uur, 16.17 uur.

Woensdag 9 februari
13:00 — 13:10
Ned. 3 / KRO    Abi II
Vijfdelige dramaserie voor kleuters over de zesjarige Abigail uit Amsterdam Zuidoost. In deze tweede serie legt zij opnieuw burenbezoekjes af in haar multiculturele flat en beleeft zo leerzame, grappige, spannende en zelfs smakelijke avonturen.
Scenario: Sabrina Sugiarto
Regie: Simone van Dusseldorp
Camera: Jaap Veldhoen
Extern producent: IJswater Films

15:35 — 16:00
Ned. 3 / VPRO    Docklands
Achtdelige dramaserie over de elfjarige tweeling Arend en Zus, die wonen op een scheepswerf in het havengebied. Aan de ruige randen van de stad beleven ze allerlei avonturen met hun vrienden en vriendinnen. Samen vormen ze een minimaatschappij, waarbinnen ze hun grenzen verkennen.
Scenario: Evianne Lamme, Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Ties Schenk, Jessie van Vreden
Extern producent: Lemming Film

Vrijdag 11 februari
23:15 — 00:40
België 1 / BNN    Van God los
Drama. Stan verveelt zich te pletter tot hij de kleine crimineel Maikel ontmoet. Zijn leven komt in een levensgevaarlijke stroomversnelling terecht wanneer de twee onbedoeld indruk maken op de plaatselijke maffiabaas, door bij een roofoverval een drugshandelaar neer te knuppelen. Dit is het begin van hun carrière als huurmoordenaars. Stan verliest langzaam maar zeker de greep op de gebeurtenissen en uiteindelijk zijn eigen leven.
Scenario: Paul-Jan Nelissen, Pieter Kuijpers
Regie: Pieter Kuijpers
Extern producent: IdtV Film

Radio
Zaterdag 5 februari

20:02 — 00:00
Radio 6 / VPRO    VPROJazzLive in het Bimhuis
Elf radio-uitzendingen/concerten rondom het VPROJazzLive festival die rechtstreeks worden uitgezonden vanuit het Bimhuis. De serie draait om nieuwe, bijzondere en kwalitatief hoogstaande jazz- en improvisatiemuziek.
Deze aflevering: een concert van het Clazz Ensemble en hun project His Masters Choice met o.a. de componisten Guus Janssen, Martin Fondse en Jacob ter Veldhuis.
Regie: Vera Vingerhoeds

Zondag 6 februari
11:25 — 12:00
Radio 1 / VPRO    Het spoor terug
Programma in 13 afleveringen waarin, gedeeltelijk gedramatiseerd, de geschiedenis van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt verteld.
Aflevering: Het Bimhuis. Tweedelig portret van dit Nederlandse jazzpodium opgericht door jongeren met een verlangen naar meer ruimte voor experiment en improvisatie. In 1971 werd de Bond van Improviserende Musici gesticht, in 1974 kregen ze een eigen podium aan de Oude Schans in Amsterdam.
Filmplan: Nienke Feis
Regie: Marnix Koolhaas, Paul van der Gaag, Hans Olink
Radioplan: Nienke Feis

Maandag 7 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Alle minuten zijn ook te beluisteren via http://weblogs.vpro.nl/1minuut/. Het Mediafonds heeft voor dit programma ontwikkelingssubsidie verleend.
Regie: Jair Stein
Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

18:50 — 19:00
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Hoorspelserie. Paul Vlaanderen wordt wakker in een hotelkamer. Op mysterieuze wijze blijkt hij terecht te zijn gekomen in het jaar 2011, waar hij wordt geconfronteerd met een nieuwe wereld. In deze serie, geïnspireerd op het bekende hoorspel uit de jaren ’50 en ’60, wordt de radio-detective gevolgd tijdens zijn ontdekking van de nieuwe wereld.
Uitzending tijdens het radioprogramma Familie Nederland
Scenario: Bert Kommerij, Chris Bajema, Paulien Cornelisse, Saskia Rinsma
Regie: Bert Kommerij, Chris Bajema
Geluidsvormgeving: Christiaan de Rooij

Dinsdag 8 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
18:50 — 19:00
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.
Uitzending tijdens het radioprogramma Familie Nederland.

Woensdag 9 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
18:50 — 19:00
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.
Uitzending tijdens het radioprogramma Familie Nederland.

Donderdag 10 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.
18:50 — 19:00
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.
Uitzending tijdens het radioprogramma Familie Nederland.

Vrijdag 11 februari
18:50 — 19:00
Radio 5 / RVU    Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie
Zie hierboven.
Uitzending tijdens het radioprogramma Familie Nederland.

Digitale kanalen
Holland Doc 24

VPRO    Kids & Docs: Morgen ben ik groot
Documentaire. De twaalfjarige Justin wil als hij twintig is niet meer verwend worden. Maar voorlopig wil hij alles kunnen doen en laten zoals hij het wil. Net als in zijn favoriete videogame. Daar kan hij uren ronddolen, auto rijden, geld uitgeven. In de echte wereld gaat niet alles vanzelf. Kids & Docs is een workshop gericht op de talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers.
Filmplan: Michiel Brongers
Regie: Michiel Brongers

IKON    Nasha Gazeta / Our newspaper
Documentaire over de krant Nasha Gazeta en journalistiek in een vergeten regio, afgezet tegen het decor van hedendaags Rusland. Journalist Andrej Shkolni schrijft in Onze Krant geen berichten over wat er vanuit het verre Moskou wordt beslist. Hij schrijft over het dorp dat al drie maanden geen water heeft, de boer die zijn hond terugvond door zelf te blaffen en de dorpsdokter die vele kilometers op de fiets maakt bij -26 graden om haar patiënten te bezoeken.
Filmplan: Eline Flipse
Regie: Eline Flipse
Camera: Erik van Empel
Extern producent: Elifli Films

VPRO    Tiger Eyes
Zie hierboven.

NCRV    Fan
Persoonlijk documentaire-verslag van de zoektocht naar een jeugdidool. Midden jaren tachtig draaide alles in het leven van de Hengelose tiener Nienke Eijsink om de Australische doktersserie The Flying Doctors. Haar idool is Chris Randall, een rol van actrice Liz Burch, die zich als vrouwelijke arts moet bewijzen in het door mannen gedomineerde dorpsleven in de outback van Australië. Een verslag van een zoektocht naar een jeugdidool.
Filmplan: Nienke Eijsink
Regie: Nienke Eijsink
Extern producent: Memphis Film & Television

VPRO    Babaji, an Indian Love Story
Documentaire over de 103-jarige Indiase weduwnaar Babaji. Hij heeft een graf gedolven naast het graf van zijn vrouw, die ruim tien jaar geleden is overleden. Elke dag gaat hij er in liggen, wachtend op zijn dood. Babaji leeft in twee werelden; de wereld van het nu met zijn alledaagse handelingen en rituelen, en de wereld van de herinneringen waarin hij zich terugtrekt wanneer hij in zijn graf ligt. Een verhaal over de liefde, de dood en het verstrijken van de tijd.
Filmplan: Jiska Rickels
Regie: Jiska Rickels
Camera: Martijn van Broekhuizen
Extern producent: Dieptescherpte

VPRO    Money & Speed: inside the Black Box
TouchDoc. Documentaire voor televisie en iPad waarin de flash crash wordt gereconstrueerd, die plaatsvond op de Amerikaanse financiële markten op 6 mei 2010. Inside the black box is een futuristische thriller over de verhouding tussen mens, markt en machine.
Conceptontwikkeling: Marije Meerman
Productieteam: Marije Meerman, Gerko Wessels, Mariska Schneider, Joris Maltha, Daniel Gross, Lutz Issler

Geschiedenis 24

NCRV    De passanten
Documentaire waarin een portret van de Nederlandse samenleving getekend wordt aan de hand van het Handelsbladcomplex en zijn bewoners. Het gebouw, gelegen in het hart van Amsterdam, doorstond aanbouw, uitbouw, doorbraak, afbraak en opbouw en bood ruimte aan bewoners, een krant, krakers en kunstenaars.
Filmplan: Annegriet Wietsma
Regie: Annegriet Wietsma
Extern producent: Job Filmprodukties

Cultura 24

NPS VARA VPRO    One Night Stand: Anvers
Drama. Een jong koppel en hun zoontje trekken noodgedwongen in bij de ouders van de vrouw. Vooral de man van het stel heeft het er moeilijk mee maar mist de daadkracht om zijn leven te verbeteren. Wat eerst alledaagse gebeurtenissen waren, worden nu vijandige situaties. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Martijn Maria Smits
Regie: Martijn Maria Smits
Extern producent: IJswater Films

NPS    Een schitterend offer
Het Nederlands Dans Theater sluit haar 50-jarig jubileum af met de voorstelling Opus 589 & 590. Vier dansers van verschillende leeftijden schetsen wat het voor hen betekent om bij dit wereldberoemde en toonaangevende dansgezelschap te dansen.
Filmplan: Karin Junger
Regie: Karin Junger
Camera: Brigit Hillenius
Extern producent: IdtV Docs

NOS    Opening Festival Oude Muziek 1990
Radio-opname van Händels Orgelconcert uitgevoerd tijdens het Festival Oude Muziek dat plaats vond van 28 augustus tot 6 september 1990 in Utrecht.

VPRO    De weelde van de soberheid
Documentaire over leven en werk van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) aan de hand van interviews, foto’s en historische film- en geluidsfragmenten.
Regie: Hank Onrust

NOS    Berlage Bouwmeester
Documentaire-portret van de vermaarde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage, architect van onder meer het beursgebouw in Amsterdam. Dit bouwwerk wordt wel gezien als het begin van de moderne architectuur in Nederland. Er wordt onder meer gekeken naar de invloed die de Italiaanse bouwstijl op het werk van Berlage heeft gehad.
Filmplan: Jeroen Visser
Regie: Jeroen Visser
Extern producent: Jeroen Visser

VPRO    VPROJazzLive in het Bimhuis
Zie hierboven.
Deze aflevering: I Compani

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl

Bron: Mediafonds