Gouden Film voor SONNY BOY

Regisseur Maria Peters, producent Hans Pos en acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole kregen vandaag de Gouden Film uitgereikt in Pathé Tuschinski. Daarnaast overvielen zij  bij de kassa de 100.000e bezoeker. SONNY BOY is de eerste Gouden Film van 2011.

SONNY BOY is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde. Rika (Ricky Koole) heeft goede redenen om het huwelijk met haar man Willem (Marcel Hensema) te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de 17 jaar jongere Surinaamse Waldemar (Sergio Hasselbaink). Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze  ‘Sonny Boy’ noemen. Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika’s pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze zijn verraden en worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SONNY BOY, geproduceerd door Shooting Star Filmcompany, is een ‘telescoopfilm’ en kwam tot stand in coproductie met o.a. de KRO, Filmfonds, CoBoFonds, Vlaamse Gemeenschap en de stad Den Haag.

A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie van de film. SONNY BOY draait momenteel in 111 zalen in Nederland.

www.sonnyboydefilm.nl