EYE lanceert een nieuwe website voor experimentele films

Het initiatief van filmer en multimedia-expert René Daalder wil het werk van experimentele filmmakers en kunstenaars voor een groot publiek toegankelijk maken. Op de site zijn zowel klassiekers uit het experimentele genre als nieuwe films van jonge makers te zien.

Lange tijd waren experimentele films en kunstenaarsfilms vrijwel uitsluitend zichtbaar in musea en tijdens festivals. Met de lancering van de website Instant Cinema wil EYE meer aandacht genereren voor deze belangrijke kunstvorm. Door de experimentele cinema voor een groot publiek toegankelijk te maken, hoopt het filminstituut bij te dragen aan de kunsthistorische context en waardering van een voor veel filmliefhebbers nog weinig bekend genre.

Instant Cinema is ontwikkeld naar een oorspronkelijk idee van de in Los Angeles woonachtige filmmaker en multimedia-expert René Daalder. Daalder hield de site op 30 januari ten doop op het International Film Festival Rotterdam tijdens de sessie ‘Online Exposure: Artist Cinema on the Web’.

Bekijk de site op http://instantcinema.org

Bron: EYE Film Instituut Nederland