Mediafonds weekoverzicht 4

Televisie
Zondag 30 januari
12:00 — 13:00
Regionale omroepen: L1, TV Drenthe, TV Oost, Omroep Zeeland, Omroep Flevoland, Omroep West, RTV Rijnmond    Maria Heiden – Leest en Verrijkt uw Geest
Plan voor een documentaire over Maria Heiden, de koningin van de Oude Binnenweg. Zij neemt in juni 2009 na vijfendertig jaar afscheid van haar boekwinkel Voorheen Van Gennep. De documentaire speelt zich af tegen de achtergrond van vijfendertig jaar literatuurgeschiedenis in Rotterdam.
Filmplan: Jan Louter, Yvette Benningshof
Regie: Jan Louter
Camera: Sander Roeleveld
Extern producent: Miroir Film

13:40 — 13:55
Ned. 3 / NPS    De ongelofelijke avonturen van Kika & Bob
Jeugdanimatieserie. De niet zo snuggere brandweerman Bob en het slimme meisje Kika proberen Tijgertje, de kat van Kika, van de kerktoren te redden. Dan worden ze door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Ze gaan op weg naar huis om Tijgertje te redden. Per aflevering reizen ze door een ander deel van de wereld.
Scenario: Vincent Bal, Colette Bothof
Regie: Colette Bothof, Vincent Bal
Animatie: Fons Schiedon
Extern producent: Submarine

17:05 — 18:05
Ned. 2 / Humanistische Omroep    Johan Simons: Zeg dat het goed komt
Documentaire waarin gepassioneerd theatermaker Johan Simons gedurende twee jaar wordt gevolgd. Op reis, thuis met vrouw en kinderen en vooral werkend aan voorstellingen. Een even lastige als charismatische man met een missie als Europees theatermaker.
Filmplan: Ireen van Ditshuyzen
Regie: Ireen van Ditshuyzen
Camera: Pjotr Kukla
Extern producent: De toedracht

17:16 — 17:49
RTV Rijnmond / RTV Rijnmond    RO TV: Ik ga, anders blijf ik
Dertiendelige (on)ware documentaireserie. Deze aflevering: In Rotterdam is alle rijdend materiaal van het vuilophaalbedrijf voorzien van een dichtregel van beroemde kunstenaars. Nu is het eigen personeel aan bod. Vuilnisman Jos Vermeulen onderschat aanvankelijk het verzoek van de directie. Hij duikt uiteindelijk diep in de wereld van Poetry International. De kunst kost hem zijn huwelijk, maar wat is geluk?
Met herhalingen om 18.17 uur, 19.17 uur, 20.17 uur, 21.17 uur, 22.17 uur en 23.17 uur
Filmplan: Pieter Kramer, André van der Hout, Eugène Paashuis
Regie: Pieter Kramer, André van der Hout
Extern producent: Noa Entertainment

Dinsdag 1 februari
11:00 — 11:20
Ned. 3 / NCRV    Anne vliegt
Documentaire over de elfjarige Anne die Gilles de la Tourette heeft. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, zoals zomaar een rondje draaien of overal even aan likken.
Filmplan: Catherine van Campen
Regie: Catherine van Campen
Camera: Aage Hollander
Extern producent: Zuidenwind

23:00 — 23:55
Ned. 2 / VPRO    Tiger Eyes
Documentaire-essay ter gelegenheid van de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam in 2011. Mozaïekfilm bestaande uit portretten van een aantal voor het festival kenmerkende internationale filmmakers, die grotendeels werd gekozen door de directeuren van het IFFR. Met o.a. Jim Jarmusch, Wim Wenders, Abbas Kiarostami, Abderrahmane Sissako, Michael Haneke en Apichatpong Weerasethakul.
Filmplan: Frank Scheffer, Harry Hosman
Regie: Frank Scheffer
Camera: Melle van Essen
Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

Woensdag 2 februari
13:00 — 13:10
Ned. 3 / KRO    Abi II
Vijfdelige dramaserie voor kleuters over de zesjarige Abigail uit Amsterdam Zuidoost. In deze tweede serie legt zij opnieuw burenbezoekjes af in haar multiculturele flat en beleeft zo leerzame, grappige, spannende en zelfs smakelijke avonturen.
Scenario: Sabrina Sugiarto
Regie: Simone van Dusseldorp
Camera: Jaap Veldhoen
Extern producent: IJswater Films

15:45 — 16:05
Ned. 3 / VPRO    Docklands
Achtdelige dramaserie over de elfjarige tweeling Arend en Zus, die wonen op een scheepswerf in het havengebied. Aan de ruige randen van de stad beleven ze allerlei avonturen met hun vrienden en vriendinnen. Samen vormen ze een minimaatschappij, waarbinnen ze hun grenzen verkennen.
Scenario: Evianne Lamme, Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Ties Schenk, Jessie van Vreden
Extern producent: Lemming Film

Donderdag 3 februari
23:00 — 23:55
Ned. 2 / IKON    Nasha Gazeta / Our newspaper
Documentaire over de krant Nasha Gazeta en journalistiek in een vergeten regio, afgezet tegen het imposante decor van hedendaags Rusland. Journalist Andrej Shkolni schrijft in Onze Krant geen berichten over wat er vanuit het verre Moskou wordt beslist en onrealiseerbare plannen, maar over het dorp dat al drie maanden geen water heeft, de boer die zijn hond terugvond door zelf te blaffen en de dorpsdokter die bij -26 graden Celsius vele kilometers fietst om haar patiënten te bezoeken.
Filmplan: Eline Flipse
Regie: Eline Flipse
Camera: Erik van Empel
Extern producent: Elifli Films

Radio

Zondag 30 januari
18:15 — 19:04
Radio 1 / VPRO    Plots
Radioprogramma vol wonderlijke en geestige verhalen over menselijke dilemma’s. Iedere uitzending heeft een eigen thema waarbinnen verschillende verhalen passen. Geïnspireerd op onwaarschijnlijke, waargebeurde verhalen verteld door onbekende Nederlanders.
Aflevering 5: Lijstjes
Regie: Jair Stein
Radioplan: Jair Stein, Bente Hamel, Stef Visjager, Chris Bajema, Maartje Duin, Esma Linnemann, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Laura Stek, Joost Wilgenhof

Maandag 31 januari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Alle minuten zijn ook te beluisteren via http://weblogs.vpro.nl/1minuut/. Het Mediafonds heeft voor dit programma ontwikkelingssubsidie verleend.
Regie: Jair Stein
Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

Dinsdag 1 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Woensdag 2 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Donderdag 3 februari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Overig

Maandag 31 januari
21:00 — 21:50
Ned. 2 / VPRO    Money & Speed: inside the Black Box
Documentaire voor iPad waarin de flash crash wordt gereconstrueerd die plaatsvond op de Amerikaanse financiële markten op 6 mei 2010. Inside the black box is een futuristische thriller over de verhouding tussen mens, markt en machine.
Conceptontwikkeling: Marije Meerman
Productieteam: Marije Meerman, Gerko Wessels, Mariska Schneider, Joris Maltha, Daniel Gross, Lutz Issler

Dinsdag 1 februari
11:00 — 12:00
Ned. 2 / VPRO    Money & Speed: inside the Black Box
Zie hierboven.

Digitale kanalen

Cultura 24
AVRO    Telefilm 2001: Ochtendzwemmers
Ze zijn geen vrienden, de ochtendzwemmers die iedere morgen hun baantjes trekken in het diepe. Ze kennen elkaar alleen in badkleding. Tot één van de zwemmers, het winkelmeisje Loes, wordt opgepakt door de politie op verdenking van het leidinggeven aan een criminele organisatie: een organisatie van ochtendzwemmers. Telefilm is een ontwikkelingstraject gericht op de totstandkoming van Nederlandse televisiefilms die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s.
Scenario: Mieke de Jong
Regie: Nicole van Kilsdonk
Extern producent: Egmond Film and Television

NPS VARA VPRO    One Night Stand: BarbosaDrama. De 34-jarige Robbie is een echte Amsterdamse sjacheraar die steevast blut is. En dus altijd in voor een illegaal, maar lucratief klusje. Op een dag krijgt hij de kans een grote smak geld te verdienen. Hij hoeft alleen maar ene Marius in de Amsterdamse haven af te leveren. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Rogier de Blok
Regie: Ivan Lopez Nunez
Extern producent: IJswater Films

NPS    Een schitterend offer
Het Nederlands Dans Theater sluit haar 50-jarig jubileum af met de voorstelling Opus 589 & 590. Vier dansers van verschillende leeftijden schetsen wat het voor hen betekent om bij dit wereldberoemde en toonaangevende dansgezelschap te dansen.
Filmplan: Karin Junger
Regie: Karin Junger
Camera: Brigit Hillenius
Extern producent: IdtV Docs

NPS VARA VPRO    One night stand: Maite was here
Drama. De veertienjarige Maite doolt door de gangen van een ziekenhuis. Ze is ernstig ziek en zal niet beter worden, tenzij ze een experimentele, zware kuur ondergaat. Terwijl buiten het leven doorgaat, haar beste vriendin uitgaat en een vriendje krijgt, ligt Maite in bed. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Boudewijn Koole
Regie: Boudewijn Koole
Camera: Melle van Essen
Extern producent: KeyFilm

Holland Doc 24
VPRO    Boris Ryzhy
Documentaire. Portret van de jonge dichter Boris Ryzhy voor wie het leven in de ijzige industriestad Jekaterinburg ondraaglijk werd. Hij pleegde in 2001 op 26-jarige leeftijd zelfmoord. Over poëzie, de Russische maffia, zelfmoord, liefde en de tragiek van de Perestrojka jaren.
Filmplan: Aliona van der Horst
Regie: Aliona van der Horst
Camera: Maasja Ooms
Extern producent: Zeppers Film & TV

VPRO    Tiger Eyes
Zie hierboven.

VPRO    Money & Speed: inside the Black Box
Zie hierboven.

Ned. 3
KRO    Kikkerdril
Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Samen gaan ze op pad, maar lukt het Max en Jesse om kikkerdril te vinden?
Jeugdserie
Scenario: Simone van Dusseldorp
Regie: Simone van Dusseldorp
Extern producent: Lemming Film / Bos Bros

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl

Bron: Mediafonds