Stimulansprijzen Filmfonds uitgereikt

Brownian Movement van regisseur Nanouk Leopold krijgt 25.000 euro voor de selectie op de Filmfestivals Berlijn 2011 en Toronto 2010.

Schemer van regisseur Hanro Smitsman krijgt 25.000 euro voor de selectie op het Filmfestival San Sebastian 2010.

R U There van regisseur David Verbeek krijgt 25.000 euro voor de selectie op Filmfestival Cannes 2010.

The Player van regisseur John Appel krijgt 25.000 euro voor selectie op de festivals IDFA, Sao Paulo,Toronto,Tel Aviv, Karlovy vary, Locarno en Leipzig

An Abstract day van Oerd van Cuylenborg krijgt 25.000 euro voor selectie op het Holland Animation Film Festival 2010.

The Healers van Tim Leyendekker krijgt 8.500 euro voor selectie op EMAF Osnabruck, Tie in Lincoln

Loutron van Barbara Meter krijgt 8.500 euro voor selectie Media city op het festival Windsor Canada, Festival du nouveau Cinema Montreal

Restauratiewagens van Arianne Olthaar krijgt 8.500 euro voor selectie op Media city in Windsor Canada, Kurzfilmtage Oberhausen.

Het fonds reikt de Stimulansprijzen uit voor de artistiek meest succesvolle films. Het geld kan worden besteed als productiegeld voor een volgende film. Succesvolle teams van filmproducenten, regisseurs en scenarioschrijvers kunnen zo snel door met een nieuwe film. Succes wordt behaald met selectie in internationale filmfestivals of een Oscar nominatie tussen januari 2010 en februari 2011. Bij documentaires, experimentele films en animatiefilms word de film met het hoogst aantal festivalvertoningen beloond.

De prijzen worden dit jaar voor de laatste keer uitgereikt. Het fonds zet de middelen vanaf 2011 in om de internationale uitbreng van Nederlandse films te stimuleren en de ontwikkeling en preproductie van nieuwe filmprojecten te verstevigen.

Bron: persbericht Filmfonds