Mediafonds weekoverzicht 4

Televisie

Zaterdag 22 januari
07:49 — 07:59
Ned. 3 / KRO    Kikkerdril
Jeugdserie. Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Samen gaan ze op pad, maar lukt het Max en Jesse om kikkerdril te vinden?
Scenario: Simone van Dusseldorp
Regie: Simone van Dusseldorp
Extern producent: Lemming Film / Bos Bros

Zondag 23 januari
12:00 — 12:50
Regionale omroepen / L1    Arthur Spronken – vereeuwiger
Documentaire over de kunstenaar Arthur Spronken, die zich vijftig jaar geleden terugtrok op zijn berg in Limburg, waar hij in zijn zelfgebouwde huis en atelier gigantische paarden en krachtige vrouwen beeldhouwt. De documentaire is een portret van een succesvol kunstenaar die alles eeuwig kan maken behalve zichzelf.
Filmplan: Matte Mourik, Jasinka Rosenmöller
Regie: Matte Mourik
Extern producent: Holland Harbour Film & TV

13:40 — 13:50
Ned. 3 / NPS    De ongelofelijke avonturen van Kika & Bob
Jeugdanimatieserie. De niet zo snuggere brandweerman Bob en het slimme meisje Kika proberen Tijgertje, de kat van Kika, van de kerktoren te redden. Dan worden ze door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Ze gaan op weg naar huis om Tijgertje te redden. Per aflevering reizen ze door een ander deel van de wereld.
Scenario: Vincent Bal, Colette Bothof
Regie: Colette Bothof, Vincent Bal
Animatie: Fons Schiedon
Extern producent: Submarine

17:05 — 18:05
Ned. 2 / NPS    L.A. Raeven – Beyond the image
Documentaire over de zusters Liesbeth en Angelique Raeven die samen het kunstenaarsduo L.A. Raeven vormen. Zij verbeelden in hun kunst en in hun persoonlijke leven de hedendaagse obsessie met eten. De documentaire volgt de beide zussen in hun dagelijkse leven en bij de realisering van hun kunstproject in het toprestaurant El Bulli, nabij Barcelona.
Filmplan: Lisa Boerstra
Regie: Lisa Boerstra
Extern producent: Viewpoint Productions

17:16 — 17:49
RTV Rijnmond    RO TV: Vanmorgen vloog ze nog
Dertiendelige (on)ware documentaireserie. Een oud-keeper wordt achtervolgd door een spook uit het verleden. Hij zingt de frustraties van zich af terwijl een groep fanatieke Sparta-aanhangers plannen maakt voor het terugroven van een legendarische meeuw.
Met herhalingen om 18.17 uur, 19.17 uur, 20.17 uur, 21.17 uur, 22.17 uur en 23.17 uur.
Filmplan en regie: André van der Hout, Pieter Kramer
Extern producent: Noa Entertainment

Dinsdag 25 januari
11:00 — 11:15
Ned. 3 / NCRV    Een jurk voor Anuschka
Documentaire over de negenjarige Anuschka die droomt van een schitterende jurk. Haar vader gaat namelijk trouwen met stiefmoeder Kitty, die al twee jaar bij hen in huis woont. Maar het gezin kan nauwelijks rondkomen, en moet zelfs naar de voedselbank. Hoe komt Anuschka aan een bruidsmeisjesjurk?
Filmplan: Annelies Kruk
Regie: Annelies Kruk
Extern producent: Hollandse Helden

11:15 — 11:30
Ned. 3 / NCRV    Kleren aan, kleren uit
Documentaire over de twaalfjarige Frana die kampt met een dilemma. Haar ouders zijn naturist; ieder jaar bezoekt de familie de naturistencamping. Vroeger had Frana daar geen problemen mee, maar tegenwoordig heeft ze geen zin om als puber rond te lopen tussen al die nieuwsgierige blikken op de camping. Maar ze wil haar ouders niet teleurstellen.
Filmplan: Debbie Kleijn
Regie: Debbie Kleijn
Extern producent: Katsma Media

23:00 — 23:55
Ned. 2 / Humanistische Omroep    Johan Simons: Zeg dat het goed komt
Documentaire waarin gepassioneerd theatermaker Johan Simons gedurende twee jaar wordt gevolgd. Op reis, thuis met vrouw en kinderen en vooral werkend aan voorstellingen. Een even lastige als charismatische man met een missie als Europees theatermaker.
Filmplan: Ireen van Ditshuyzen
Regie: Ireen van Ditshuyzen
Extern producent: De toedracht

Woensdag 26 januari
15:40 — 16:00
Ned. 3 / VPRO    Docklands
Achtdelige dramaserie over de elfjarige tweeling Arend en Zus, die wonen op een scheepswerf in het havengebied. Aan de ruige randen van de stad beleven ze allerlei avonturen met hun vrienden en vriendinnen. Samen vormen ze een minimaatschappij, waarbinnen ze hun grenzen verkennen.
Scenario: Evianne Lamme, Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Ties Schenk, Jessie van Vreden
Extern producent: Lemming Film

Donderdag 27 januari
11:00 — 11:15
Ned. 3 / NCRV    Azza
Documentaire over de twaalfjarige Azza die leeft tussen twee culturen: de liberale cultuur van haar Nederlandse moeder en de Islamitische cultuur van haar Egyptische vader. Ze zit op een islamitische basisschool en gaat na de zomer naar het gymnasium. Voor het eerst in haar leven is ze op school het enige meisje met een hoofddoek. Zal ze de hoofddoek blijven dragen?
Filmplan: Maasja Ooms, Saskia Gubbels
Regie: Saskia Gubbels
Extern producent: Hollandse Helden

11:15 — 11:30
Ned. 3 / NCRV    Boef
Documentaire over de elfjarige Colin die omdat hij zijn vader nooit meer ziet zijn achternaam wil veranderen. Hij wil de naam van zijn moeder: Boef. Hij moet zijn vader wel per brief laten weten wat hij van plan is.
Filmplan: Erna Slotboom
Regie: Erna Slotboom
Extern producent: IDTV Docs

Radio
Maandag 24 januari

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Alle minuten zijn ook te beluisteren via weblogs.vpro.nl/1minuut. Het Mediafonds heeft voor dit programma ontwikkelingssubsidie verleend.
Radioplan en regie: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

Dinsdag 25 januari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Woensdag 26 januari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Donderdag 27 januari
15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO    1 Minuut
Zie hierboven.

Digitale kanalen

Holland Doc 24
NPS    L.A. Raeven – Beyond the image
Zie hierboven.

NOS    Een sterke band
Portret van de familie Van der Geest, die uniek is vanwege het feit dat de beide zoons in hetzelfde jaar Europees Kampioen judo in afzonderlijke gewichtsklassen zijn geworden. Bij de Olympische Spelen in Sydney vond er een conflict plaats tussen Dennis van der Geest en zijn vader/coach.
Filmplan: Roel van Dalen
Regie: Roel van Dalen
Extern producent: IDTV Film & Video Productions

Geschiedenis 24
VPRO    The Red Stuff
Documentaire over de helden uit de begintijd van de Russische bemande ruimtevaart, die rond 1960 begon met de zogenaamde Gagarin-groep. Persoonlijke verhalen van Russische kosmonauten van het eerste uur worden afgezet tegen archiefmateriaal waarin het propaganda-element bijna pijnlijk aanwezig is. Over zwakheid, opoffering, doodsverachting, geknakte roem en kosmische eenzaamheid.
Filmplan: Leo de Boer
Regie: Leo de Boer
Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

VPRO    Een kus voor de eeuwigheid
Documentaire over de twee gouden platen met informatie over de mensheid, die zich bevinden aan boord van de in 1977 gelanceerde onbemande ruimteschepen Voyager I en Voyager II. Een team van wetenschappers en kunstenaars rond de befaamde astronoom Carl Sagan stelde een informatiepakket samen over de aarde en de mens dat de ruimte werd ingestuurd om buitenaardse wezens van ons bestaan op de hoogte te brengen.
Filmplan: Leon Giesen, Koen Kleijn
Regie: Leon Giesen
Extern producent: IDTV Film & Video Productions

Cultura 24
NPS    Kids & Docs: Plank
Documentaire over Nassim die de beste skateboarder ter wereld wil worden. Zijn vader zegt dat hij voor een zekere toekomst moet kiezen en de jongens uit zijn buurt vinden dat skateboarden niets voor Marokkanen is. Maar Nassim volgt zijn hart en doet wat hij wil. Deze zomer gaat hij voor het eerst niet met zijn familie mee naar Marokko zodat hij aan belangrijke skateboardwedstrijden mee kan doen. Kids & Docs is een workshop gericht op de talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers.
Filmplan: Billy Pols, Liedewij Theisens
Regie: Billy Pols
Extern producent: Hazazah

VPRO    Boris Ryzhy
Documentaire. Portret van de jonge dichter Boris Ryzhy voor wie het leven in de ijzige industriestad Jekaterinburg ondraaglijk werd. Hij pleegde in 2001 op 26-jarige leeftijd zelfmoord. Over poëzie, de Russische maffia, zelfmoord, liefde en de tragiek van de Perestrojka jaren.
Filmplan: Aliona van der Horst
Regie: Aliona van der Horst
Extern producent: Zeppers Film & TV

NPS VARA VPRO    One night stand: Zara (is niet bang)
Drama. Op een avond belt de vijftienjarige leerling Zara aan bij haar docent Gijs. Ze vertelt dat ze is geslagen door haar vader en nergens anders naar toe kan. Gijs aarzelt maar kan het kwetsbare meisje moeilijk op straat laten staan. Naarmate de avond echter vordert, weet Zara hem door leugens en intriges steeds meer uit zijn rol van verstandige docent te halen. One Night Stand is een ontwikkelingstraject waarin Nederlandse films door nieuwe en al bekende makers worden gemaakt.
Scenario: Mirjam Oomkes
Regie: Anna van der Heide
Extern producent: KeyFilm

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl