Diamanten Film voor NEW KIDS TURBO

Sinds de release op donderdag 9 december 2010 heeft de film binnen zeven weken tijd de status van Diamanten Film bereikt en één dag eerder dan voormalig recordhouder KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER.

Afgelopen donderdag kregen New Kids Flip van der Kuil, Tim Haars en Huub Smit en producent Reinout Oerlemans de Diamanten Film overhandigd door Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival.

Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil:
"Het is echt niet normaal dat wij met ons filmpje in de lijst van best bezochte Nederlandse films staan. Dat hadden we nooit kunnen dromen. Het is zo mooi dat meer dan één miljoen mensen om onze grappen kunnen lachen."

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een hoge grapdichtheid.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NEW KIDS TURBO wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, DE GELUKKIGE HUISVROUW, DIK TROM) in samenwerking met Inspire Pictures, Dutch Media Pictures, Comedy Central en 100% Halal. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. NEW KIDS TURBO draait momenteel in 101 zalen in Nederland.

www.newkidsturbo.nl

Bron: persbericht Nederlands Film Festival