Eerste Food Film Festival van Nederland!

De website van het Food Film Festival is vanaf vandaag voor het publiek bereikbaar op www.foodfilmfestival.nl.

Wat gaat er gebeuren?
Tijdens het Food Film Festival worden meer dan 20 food films – zowel speelfilms als documentaires – vertoond. Daarnaast is er een uitgebreid programma met debatten, workshops en kunst. Het Food Film Festival is hiermee een leuke en inspirerende plek waar (jonge) mensen samen kunnen eten, feesten en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Want een positieve en bewuste houding ten aanzien van eten in de breedste zin van het woord is een eerste stap op de weg naar een duurzamere voedselvoorziening.

Waarom een Food Film Festival?
Het Food Film Festival wil de liefde voor goed eten overbrengen én op die manier de problemen van ons huidige voedselsysteem aan de kaak stellen. Zo zorgt grootschalige, industriële voedselproductie o.a. voor milieuvervuiling, CO2 uitstoot en problemen met dierenwelzijn. Bovendien is de Westerse wereld met haar landbouw-subsidies medeverantwoordelijk voor armoede in ontwikkelingslanden. Het Food Film Festival wil daarom dat consumenten bewuster met eten omgaan en daarmee bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Wie organiseren het Food Film Festival?
Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement. YFM is een netwerk van jonge consumenten, studenten en professionals, die samen werken aan een duurzamer voedselsysteem. De Youth Food Movement organiseerde al eerder met succes verschillende jongerenevenementen (o.a. Eat-ins, YFM Academie en de StrawberryMob).

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank, NCDO en het Ministerie van
Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)

Donderdag 17 februari zal het gehele festivalprogramma online beschikbaar zijn. Tot die tijd is meer informatie te vinden op onze website: www.foodfilmfestival.nl.

Bron: persbericht Food Film Festival