Nederlands talent in de spotlights op Go Short

Daarnaast worden stop-motion films extra onder de aandacht gebracht in een programma samengesteld door animatietrio Job, Joris & Marieke. Go Short toont de beste korte films van Europa en vindt plaats van 16 tot en met 20 maart 2011 in en om LUX Nijmegen.

De filmmakers in het programma Dutch Talent hebben naast diverse speelfilms een uitgebreid oeuvre aan korte films voortgebracht. Arne Toonen (bekend van Dik Trom en de serie Het Schnitzelparadijs) regisseerde tientallen korte films, commercials en videoclips, zoals Hoho van De Jeugd van Tegenwoordig en Pro van Brainpower. Hanro Smitsman won met zijn korte film Raak (2006) de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn en
regisseerde de speelfilms Skin (2008) en Schemer (2010). Danyael Sugawara maakte onder andere de film Blondje in het kader van NTR Kort! en de One Night Stand film Liefde, Dank je wel. Dutch Talent toont de eigenheid en het talent van deze makers die een centrale rol op het festival spelen.

Het jonge animatietrio Job, Joris & Marieke stelde een speciaal programma samen met stop-motion films, een techniek waarbij losse frames snel achter elkaar worden gemonteerd. Het programma toont animatiefilms van onder andere Tim Burton, Adam Elliot, Aardman en Jan Svankmayer en diverse making offs, commercials en videoclips van onder andere Tim Knol en Nobody Beats The Drum.

In samenwerking met Agência – Portuguese Short Film Agency presenteert Go Short een programma met de beste korte films uit Portugal.

Competitieprogramma’s
Naast de diverse focusprogramma’s biedt Go Short een uitgebreid competitieprogramma. Op zaterdagavond 19 maart 2011 worden onder andere de NTR/Go Short Awards for Best European Short Film uitgereikt. Ook ontvangt de beste Nederlandse inzending een prijs, evenals de beste studentenfilm in het programma Breaking Shorts en kiest het publiek een favoriet. Tot slot biedt het festival een online competitie.

Go Short
Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland. Het festival richt zich exclusief op korte films (tot 40 minuten) uit Europa en toont meer dan 200 fictiefilms, animatiefilms, documentaires en kunstfilms in filmzalen, de openbare ruimte en online. In totaal werden 1.400 films uit 35 landen ingezonden. Naast het competitieprogramma biedt het festival een uitgebreide randprogrammering met
workshops, lezingen, een internationale campus voor filmstudenten en feestjes.

Het volledige programma is vanaf februari 2011 te vinden op www.goshort.nl.