Vier ultrakorte animatiefilms geselecteerd

Guerrilla krijgt maximaal 50.000 euro realiseringsbijdrage.
Regie en scenario: Sjors Vervoort
Producent: Armadillo Film
Logline: Een gorilla wordt ingezet als Guerrilla actie. In zijn woede en frustratie op onze artificiële wereld transformeert hij het industriële straatbeeld van een westerse stad.

Nu ken je het al krijgt maximaal 50.000 euro realiseringsbijdrage.
Regie en scenario:  Bastiaan Schravendeel
Producent: Il Luster Films
Logline: Op een rommelmarktje voor kinderen probeert een meisje haar boekjes met zelfverzonnen verhaaltjes te verkopen. Wanneer een potentiële klant naar haar verhaaltjes vraagt, vertelt ze er in geuren en kleuren over en geeft haar koopwaar zo gratis weg.

Overlast krijgt maximaal 50.000 euro realiseringsbijdrage.
Regie en scenario: Han Hoogerbrugge
Producent: Submarine BV
Logline: Overlast. Het ondervinden van hinder veroorzaakt door de ander. Van overlast naar overbelasting en het hedendaagse onvermogen de dagelijkse hinder van anderen te negeren, te accepteren.

Brand! krijgt maximaal 50.000 euro realiseringsbijdrage.
Regie en scenario: Maarten Koopman
Producent: Musch &Tinbergen
Logline: Tijdens de filmvoorstelling van een prachtige dageraad blijkt het filmdoek niet bestand tegen de felle hitte van de opgekomen zon.

De films van maximaal twee minuten worden in digitale projectie vertoond in de Pathé theaters, in het voorprogramma van speelfilmreleases. De commissie bestond uit leden van de animatiecommissie en director programming van Pathé Daniella Koot. Met deze tweede serie willen Filmfonds en Pathé een groot publiek voor de Nederlandse animatiefilm bereiken. De eerste films stonden in het voorprogramma van Shrek, The Last Airbender, Tirza en Jackass 3D. Steeds was één voorfilm gedurende de hele vertoningsperiode gekoppeld aan één speelfilm. In totaal zijn de ultrakort films door ruim 600.000 toeschouwers gezien in de bioscoop.

Bron: persbericht Filmfonds