Gouden Film voor Dik Trom

Regisseur Arne Toonen en Michael Nierse (Dik Trom) kregen dinsdagavond de Gouden Film overhandigd in Winterland op het Rembrandtplein in Amsterdam. Daarnaast waren ook Loes Haverkort (Sonja Slager), Eva van der Gucht (Ma Trom) en Marcel Musters (Pa Trom) aanwezig.

In de vrolijke familiefilm Dik Trom krijgt de familie Trom uit Dikkedam de kans om in Dunhoven een eigen restaurant te beginnen. In tegenstelling tot de bewoners van Dikkedam, die allemaal van lekker en veel eten houden, zijn de Dunhovenaren vooral met hun lijn bezig. Maar Dik en zijn familie laten zich niet kennen. Op hilarische, ontroerende en doortastende wijze weten ze ieders hart te winnen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DIK TROM is een film van Eyeworks Film & TV Drama (KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, DE GELUKKIGE HUISVROUW, NEW KIDS TURBO). Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen (VAL DOOD!, OH DEER!, TV-serie WILLEMSPARK, TV-serie SHOUF SHOUF), Mischa Alexander (DE SCHEEPSJONGENS VAN BONTEKOE, ELLIS IN GLAMOURLAND, FEESTJE!, SPORTMAN VAN DE EEUW) en Wijo Koek (ALIBI, MOORDWIJVEN, ZOOP-films, VET HARD, WESTENWIND). De film is geïnspireerd op de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet.

Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. DIK TROM draait momenteel in 103 zalen in Nederland.

www.diktromdefilm.nl

Foto: Frans van Zijst