Succesvol jaar voor de Nederlandse film

IEP!, GANGSTERBOYS (Paul Ruven), DE GELUKKIGE HUISVROUW (Antoinette Beumer), TIRZA (Rudolf van den Berg), FOEKSIA DE MINIHEKS (Johan Neijenhuis), BRIEFGEHEIM (Simone van Dusseldorp), SINTERKLAAS EN HET PAKJES MYSTERIE (Martijn van Nellestijn), SINT (Dick Maas), DE EETCLUB (Robert Jan Westdijk) en NEW KIDS TURBO (Steffen Haars en Flip van der Kuil) behaalden de Gouden Status (100.000 bezoekers). ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS (Dennis Bots) en DE GELUKKIGE HUISVROUW (Antoinette Beumer) behaalden meer dan 400.000 bezoekers wat een Platina Film opleverde. Naar KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER (Reinout Oerlemans) gingen zelfs meer dan één miljoen bezoekers en werd hiervoor onderscheiden met de Diamanten Film. JANINE (Paul Cohen) kreeg als enige documentaire de Kristallen Film toegewezen. Meer dan 10.000 bezoekers bezochten deze film.

Op dit moment staan zes Nederlandse films in de top 20 van best bezochte films. NEW KIDS TURBO verbrak afgelopen donderdag, op de eerste dag dat de film in de bioscoop te zien was, het omzetrecord van alle tot nu toe uitgebrachte Nederlandse films.

Afgelopen week zijn twee Nederlandse films in de bioscoop gebracht: NEW KIDS TURBO  en PARADOX (In-Soo Radstake). Vanaf 16 december is LOFT van Antoinette Beumer te zien, de Nederlandse remake van de succesvolle Vlaamse hit van Erik van Looy.

Bron: persbericht Nederlands Filmfestival