Postproductiebedrijf Filmmore opent vestiging in België

Met de nieuwe vestiging wil Filmmore een eerste stap zetten in de richting van een internationaal netwerk voor het faciliteren van grootschalige internationale producties. Postproduction- en visual effects supervisor Hans van Helden neemt de leiding van de Belgische vestiging op zich.

Filmmore

Filmmore is in 2006 in Amsterdam gestart als full service postproductiebedrijf gespecialiseerd in speelfilms, televisiedrama en documentaires. Inmiddels is Filmmore uitgegroeid tot marktleider op dit gebied.

Internationale ambitie

De ambitie van Filmmore is om de komende jaren nationaal en internationaal samenwerkingsverbanden aan te gaan en in diverse landen postproductiebedrijven op te zetten onder de merknaam Filmmore. De intentie is om deze bedrijven zelfstandig te laten opereren met eigen medewerkers en kennis van hun thuismarkt. Technisch en operationeel werken deze bedrijven in eenzelfde structuur als Filmmore Amsterdam waardoor het – door gebruikmaking van snelle netwerken – mogelijk wordt om samen te werken aan grote internationale projecten. Filmmore wil met de nieuwe vestiging ook aanspreekpunt zijn voor Nederlandse producenten die gebruikmaken van de Belgische Tax Shelter voor speelfilms.

Hans van Helden (1973), in 1997 afgestudeerd als film editor aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, is meer dan dertien jaar werkzaam als postproduction- en visual effects supervisor voor speelfilms en documentaires. Hij werkte aan meer dan dertig nationale en internationale speelfilms  en was verantwoordelijk voor de visual effects in onder andere Zwartboek, Oorlogswinter, IEP! en de stereoscopic film Amphibious 3D. Van Helden beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk, waarmee hij een belangrijke aanvulling voor Filmmore is. Vanaf januari 2011 vormt hij samen met Remco Mastwijk en Ben Willems het directieteam van Filmmore.

www.filmmore.nl

Bron: persbericht Herrieschoppers