Gouden Film voor NEW KIDS TURBO

Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil kregen vanavond de Gouden Film overhandigd in Pathé Tilburg door cabaretier Henry van Loon die eveneens te zien is in NEW KIDS TURBO.

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een hoge grapdichtheid.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NEW KIDS TURBO wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (Komt Een vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, Dik Trom) in samenwerking met Inspire Pictures, Dutch Media, Comedy Central en 100% Halal. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. NEW KIDS TURBO draait momenteel in 90 zalen in Nederland.

www.newkidsturbo.nl

Foto: Siebe Hartstra