Gouden Film voor DE EETCLUB

Regisseur Robert Jan Westdijk, actrice/zangeres Birgit Schuurman en acteur Thom Hoffman kregen de Gouden Film overhandigd in Pathé City in Amsterdam.

Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE EETCLUB, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, is geproduceerd door Infinity Film & TV productions, in co-productie met Palentino Media Productions, Mollywood, Rinkel Film & TV Productions en NET 5. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. DE EETCLUB draait momenteel in 109 zalen in Nederland.

www.eetclubdefilm.nl

Bron: persbericht Nederlands Filmfestival