Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv – 29 november 2010

Verslag NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – maandag 29 november 2010

Door de winterse buien wisten minder mensen dan aangemeld LAB111 in Amsterdam-West te bereiken, maar desondanks werd er door een gezellige club gezamenlijk gegeten. Na het diner werden er drie interessante pitches gehouden in de kapel.

Ot Louw presenteerde met verve zijn nieuwe website www.filmwoordenboek.nl. Met een 18-koppige redactie is het in 1987 verschenen Beeldspraak, waarvan een paar duizend exemplaren zijn verkocht en waarin filmbegrippen omschreven worden, omgezet naar een digitale versie op het internet. www.filmwoordenboek.nl is bedoeld voor iedereen die direct of indirect bij de filmwereld betrokken is. De site heeft geen pretentie dat de omschrijvingen van de lemmata ‘waterdicht’ zijn, maar wil slechts verheldering en duidelijkheid brengen. Er wordt uitgegaan van een redelijke basiskennis van de gebruiker. De site legt niet uit wat een camera is en wat een regisseur doet.

Hierna vertelde Hassan Azehaf meer over zijn productiebedrijf Etnolect, die zich richt op het creëren van meer culturele diversiteit in de Nederlandse filmindustrie. Vanuit het publiek kwamen verschillende kritische vragen, waardoor een interessante discussie ontstond.

Filmmaker Marc Geerards pitchte zijn filmproject, waarvoor hij weliswaar steun van het Filmfonds voor heeft gekregen voor de ontwikkeling, maar waarvoor hij nog een producent en financiering zoekt. Het onderwerp van zijn film is zeer specialistisch en wetenschappelijk, waardoor het moeilijk is financiering te vinden. Uit het publiek werden verschillende opties en handvatten aangereikt, waardoor Marc hopelijk snel de benodigde financiering behaalt.

Als laatste introduceerde John Kok nog zijn Media-hotel, een bedrijfsverzamelgebouw waar mensen die in de AV-sector werken een kleinere ruimte kunnen huren voor een langere of kortere periode. Het gebouw is goed te bereiken met het OV, heeft verschillende extra services (zoals administratieve diensten en receptie) en is per direct beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met John Kok: john@johnkokvideo.nl.

Na afloop van de pitches werd er door een flink aantal mensen nog gezellig geborreld aan de bar van het café van LAB111. Was je er deze keer niet bij? Kom dan zeker langs bij de eerste netwerkborrel van het nieuwe jaar. De datum verschijnt t.z.t. op de website van de NBF, www.nbf.nl, hou deze dus in de gaten! Wil je je alvast opgeven voor het pitch-programma van de komende editie? Meld je dan alvast aan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.