Nieuws van het Filmfonds

Deadline voor EURODOC Executives Seminar: 1 maart 2011

Het Eurodoc executives programma voor 2011, het registratieformulier en meer informatie kunt u hier vinden www.eurodoc-net.com of: eurodoc@wanadoo.fr.

2011 Proeftuinen One Night Stand, Documentaire, Speelfilmplannen, NTR-Kort en Televisiedrama

Op zaterdag 22 januari 2011 organiseren Scriptdesk en Lev Pictures een Proeftuin rondom de aankomende One Night Stand competitie. Proeftuinen zijn netwerk,- en ontwikkelbijeenkomsten voor en door filmmakers. Je kunt je als schrijver of als regisseur aanmelden voor deze dag, met of zonder plan. Tijdens de dag krijg je feedback op je plan vanuit het perspectief van scripteditors, collega-makers en producenten. Zo kunnen schrijvers hun plannen flink aanscherpen voor de uiteindelijke indiening en kunnen regisseurs gekoppeld worden aan interessante projecten en schrijvers. Voor meer informatie – ook over de andere Proeftuinen- ga naar: http://scriptdesk.nl/deproeftuin.html

Drie Nederlandse nominaties op European Film Awards Ceremony, 4 december in Tallinn, Estland

De film NOTHING PERSONAL van Urszula Antoniak, met in de hoofdrollen Lotte Verbeek en Stephen Rea, is een van de vijf films die dit jaar meedingt naar de EUROPEAN DISCOVERY AWARD – Prix FIPRESCI (Internationale Federatie van Film Critici), een prijs voor het beste speelfilmdebuut. Verschillende Nederlandse vertegenwoordigers zullen aanwezig zijn bij de EFA-feestelijkheden in Tallin. Dit jaar is het Nederland gelukt om drie nominaties in de wacht te slepen met een geweldige speelfilm en een bijzondere korte film: Beste Actrice 2010 – Lotte Verbeek in ‘Nothing Personal’, European Discovery 2010 – Urszula Antoniak met ‘Nothing Personal’, European Film Academy Short Film 2010 – Paloma Aguilera Valdebenito met ‘Blijf bij me weg’.De 2.300 EFA leden zullen de winnaar bepalen.

Wijziging VAF afspraak animatie

Het Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel fonds hebben hun samenwerking op het gebied van korte, middellange en lange animatiefilm aangepast. Besloten is om vanaf 2011 twee projecten met 50.000 te ondersteunen in plaats van drie projecten met 30.000 euro. Beide fondsen kennen een beoordeling van de ingediende plannen voor Vlaams-Nederlandse en Nederlands-Vlaamse coproducties, waarbij Vlaanderen of Nederland het territorium van de majoritaire producent moet zijn. De minoritaire coproducent moet de bijdrage voor minimaal 60% besteden in zijn eigen land. Een project moet eerst van het betreffende fonds in het land van de majoritaire producent productiesteun of een realiseringsbijdrage hebben ontvangen.

Stimulans voor Succes aanmelding voor 31 december 2010

Om in aanmerking te komen voor Stimulans voor Succes-geld 2010 dienen filmmakers van alle categorieën uiterlijk dit jaar aan het Filmfonds te melden voor welke festivals hun film(s) het afgelopen jaar geselecteerd is geweest. Staat een van deze festivals in de lijst algemeen of specifiek, dan komen de makers in aanmerking voor de prijs. Zoals aangekondigd op het Nederlands Film Festival in september is 2010 het laatste jaar dat de Stimulans voor Succes-regeling van kracht is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betreffende categorie of kijk hier voor het reglement.

Bron: website Filmfonds