Telefilm 2011 vanaf januari op TV

Onderstaand de uitzenddata en beknopte informatie over de zes titels. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het ministerie van OCW en het CoBO, de uitvoerder van het project.

za 8 jan, 19.00 uur, Ned 3: DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND
De twaalfjarige Luuk, opgevoed door zijn alleenstaande moeder Dorien, heeft gehoord dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Als hij Sterke Man René ontmoet, die net als hij rood haar heeft, denkt hij dat hij zijn vader gevonden heeft. Maar dan biecht Dorien de waarheid op.

cast: Bas van Prooijen, Suzan Boogaerdt, Yenthe Dirks, Gonny Gaakeer, Finn Poncin, Loek Peters, Dick van den Toorn
regie: Marc de Cloe
scenario: Maarten Lebens & Pieter Bart Korthuis
producent: NL Film
omroep: KRO

za 15 jan, 19.00 uur, Ned 3: VAKANTIE IN EIGEN LAND
Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een uitstapje in eigen land. Met zijn vrouw en dochter neemt Joep zijn intrek in een stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie.

cast: Max van den Burg, Lotte Hellingman, Amalia Yuno, Gianni Janzen
regie: Hanro Smitsman
scenario: Rob Bloemkolk
producent: Waterland Film
omroep: VARA

za 22 jan, 19.00 uur, Ned 3: BLIJF
Like en Milad zijn allebei elf jaar en al de helft van hun leven vrienden. Als Milad dreigt te worden teruggestuurd naar Iran, zet Lieke dan ook alles op alles om ervoor te zorgen dat haar vriendje in Nederland kan blijven.

cast: Mexx Nachbar, Ezzaldeen Ali, Maike Meijer, Axel Daeseleire, Egbert-Jan Weeber
regie: Lourens Blok
scenario: Mirjam Oomkes & Willemine van der Wiel
producent: Shooting Star Filmcompany
omroep: NCRV

za 29 jan, 19.00 uur, Ned 3: BON VOYAGE
Juist als de familie Verbeek op vakantie gaat, komen ze er achter dat opa zijn terminale ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis en iedereen gaat op zijn eigen manier om met de dood van opa en met de vakantieplannen die in het water zijn gevallen.

cast: Anneke Blok, Hans Croiset, Mirre Balke, Reinout Bussemaker, Frank Lammers
regie: Margien Rogaar
scenario: Tijs van Marle & Margien Rogaar
producent: Pupkin Film
omroep: NPS

za 5 feb, 19.00 uur, Ned 3: ZIELEMAN
De achtjarige Blanco probeert vergeefs zijn ruziënde familieleden te verzoenen met ‘geheime-krachttrucs’ die hij zichzelf heeft geleerd. De grootste truc leert hij pas als hij eindelijk besluit te stoppen met voor anderen te zorgen.

cast: Michael Nierse, Annet Malherbe, Reinier Bulder, Bruno Vanden Broecke, Robert de Hoog
regie: Ben Sombogaart
scenario: Eveline Verwoerd & Nelleke Zitman
producent: Waterland Film
omroep: AVRO

za 12 feb, 19.00 uur, Ned 3: BRIEFGEHEIM
De elfjarige Eva heeft genoeg van de spanningen thuis en besluit weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar vrienden Jackie en Thomas. Als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt door een crimineel, neemt haar plan een onverwachte wending.

cast: Hanna Obbeek, Daan Schuurmans, Lies Visschedijk, Isabelle Stokkel, Nils Verkooijen, Filip Peeters
regie: Simone van Dusseldorp
scenario: Marco van Geffen – naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw
producent: Lemming Film
omroep: VPRO

De officiële website: http://www.telefilm.nl/