Uitbreiding acties ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ op 20 november

In de volgende steden worden acties gehouden: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Brabantstad (= Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond, Eindhoven), Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Enschede, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Tiel, Utrecht, Veldhoven, Venlo, West Maas en Waal, Zoetermeer, Zwolle.

Op 20 november verzamelen in de meeste steden musea, theaters, poppodia, concertzalen, gezelschappen, bibliotheken, muziekscholen enz. hun eigen publiek en begeven zich naar één centrale plek om daar van zich te laten horen. Op de website www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl wordt, zodra bekend, per plaats het programma aangekondigd. Ter inspiratie: in Utrecht wordt de 9e symfonie van Beethoven op alle mogelijke manieren uitgevoerd; als smartlap, als rap en ook de klassieke versie komt voorbij. In Rotterdam maakt een `havensymfonie’ onderdeel uit van het programma; alle stoomfluiten van de boten in de Leuvenhaven laten tegelijkertijd een signaal horen dat tot ver in de binnenstad te horen is, en dat beantwoord wordt door de menigte op het Schouwburgplein.

De NBF roept haar achterban op om zich aan te sluiten bij een of meerdere initiatieven van ‘Nederland Schreeuwt om Cultuur’ en om de petitie te tekenen op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl.

In onderstaand document is meer informatie te vinden over de acties en de plannen van de overheid.