De Nederlandse Film en Televisie Academie komt met eerste 3D film

Het initiatief voor deze eerste stereoscopische film werd genomen door 3 productiestudenten: Niek Teunissen (NBF-lid), Casper Eskes (NBF-lid) en Wim Boven. "We hopen met dit project te ontdekken hoe stereoscopie een dramatische vertelling kan ondersteunen, naast de bekende effecten van dingen die op je af vliegen. Natuurlijk is het ook een uitdaging om deze film te maken omdat er een een groot deel van het productieproces anders is dan we gewend zijn. Gelukkig zijn tot nu toe veel mensen en bedrijven bereid ons te helpen."

Ook het verhaal van deze korte tragikomische film staat symbool voor nieuwe techniek die in de plaats komt van de oude. Een uitgerangeerde goochelaar in een vervallen circus wordt vervangen door een nieuwe, modernere ster van het circus: een klein biggetje. Hierdoor zit er voor de goochelaar niets anders op dan een laatste ‘spetterende’ truc te doen die niemand ooit nog zal vergeten…
 
De draaiperiode van deze eerste stereoscopische Filmacademie productie zal plaats vinden in de maanden december en/of januari. De film zal worden vertoond in het derdejaars filmblok, dat in de maand mei zal plaatsvinden op de NFTA.