Gouden Film voor SINT

Ook heeft SINT in het openingsweekend het hoogste box-office cijfer, 698.000, behaald voor een Nederlandse 16+ film. Eerder stond dit record op naam van ZWARTBOEK met 686.000. Regisseur Dick Maas en producent Tom de Mol kregen maandag de Gouden Film overhandigd in Pathé de Munt in Amsterdam.

In de film SINT bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film. De film biedt de spanning, actie en zwarte humor die men van een Dick Maas film gewend is.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SINT is geproduceerd Tom de Mol en Dick Maas. Hetzelfde team was ook verantwoordelijk voor de laatste bioscoophit van Maas: MOORDWIJVEN (2007). Deze komedie behaalde een Platina Film met meer dan 400.000 bezoekers. A-Film Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie van de film. SINT draait momenteel in 96 zalen in Nederland.

www.sintdefilm.com

Bron: Nederlands Film Festival