Gouden Film voor SINTERKLAAS EN HET PAKJES MYSTERIE

Dinsdag kregen Frans Bauer (Kapitein PakjesBoeing 3), regisseur Martijn van Nellestijn en producent Erik-Jan Slot de Gouden Film overhandigd.

Elk jaar levert het weer logistieke problemen op om alle pakjes in december per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Als Sinterklaas stiekem naar Nederland komt om persoonlijk de geheime pakjesopslag in Nederland te controleren, beginnen de problemen zich langzaam op te stapelen. Na een spectaculaire noodlanding met de PakjesBoeing op de snelweg loopt de planning zo in de war dat zelfs de intocht in het water dreigt te vallen. Het lijkt zelfs niet zeker dat er in december wel voldoende cadeautjes zijn voor alle kinderen! Terwijl agent De Bok samen met Inspecteur Jankers de oorzaak van alle problemen onderzoekt en de schuld geeft aan Dr. Brein, Joris en Boris, doen Sinterklaas en zijn pieten er alles aan om ervoor te zorgen dat het Sinterklaasfeest ook dit jaar weer groter en mooier dan ooit wordt.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SINTERKLAAS EN HET PAKJES MYSTERIE is de derde film van  producent SRSP Films in coproductie met DutchView. SRSP Films ontving al eerder een Gouden Film voor SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK en SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie van de film. SINTERKLAAS EN HET PAKJES MYSTERIE draait momenteel in 110 zalen in Nederland.

www.sinterklaasdefilm.nl