Heel Utrecht schreeuwt om cultuur op 20 november

De 9e Symfonie van Beethoven wordt vertolkt door 1.000 stemmen, een enorm orkest en het carillon van de Dom. De 9e Symfonie in klassieke, smartlap- én hiphopversie: met schoonheid zetten we de aanval in!

Waarom actie?
Utrecht is trots op haar culturele rijkdom en het vele talent waarover de stad beschikt. Van Gerrit Rietveld tot Barry Atsma, van Dick Bruna tot Janine Jansen, van Kyteman tot Claudia de Breij. Een goed functionerende samenleving en een bloeiende economie zijn gebaat bij cultuur. Er dreigt twintig procent op kunst en cultuur bezuinigd te worden, bijna drie keer zoveel als de bezuinigingen op de rijksbegroting. Dit gaat Utrecht veel te ver!

Snoeihard bezuinigen
Geen Nederlands Film Festival meer? Aanzienlijk minder klassieke muziek, toneel en dans in onze stad? Geen muziek en theater meer op scholen? Geen wijktheater meer in de Utrechtse buurten? Toegangskaartjes in één klap 13% duurder? Het kabinet Rutte zet het mes in kunst en cultuur en doet dat willekeurig en snoeihard.

Iedereen naar de Neude!
Om ook in de toekomst te kunnen blijven genieten van kunst en cultuur, roepen we iedereen op om zaterdag 20 november om 14.00 uur naar de Neude te komen. Laat horen dat kunst en cultuur belangrijk is en maak deel uit van een historisch concert met honderden Utrechters en BU’ers (Bekende Utrechters). Met schoonheid zetten we de aanval in!

Verhef je stem tegen deze enorme kaalslag! Teken de petitie op de website www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl.

Programma zaterdag 20 november Utrecht
13.30 uur:     verzamelen op de Neude
14.00  uur:    een unieke bewerking van de 9e Symfonie van Beethoven voor 1.000 stemmen, orkest en carillon in klassieke, smartlap- en hiphopversies.
Presentatie: Joris Linssen
15.00 uur      einde

Deze actie is onderdeel van de landelijke manifestatie NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR en wordt in Utrecht georganiseerd door ruim 80 Utrechtse culturele instellingen. Kijk voor meer informatie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl of volg ons op Facebook: http://www.facebook.com/utrechtschreeuwt

Meer weten?
Woordvoerder Nederland Schreeuwt om Cultuur Utrecht: Willemien van Aalst, directeur Nederlands Film Festival: willemien@filmfestival.nl, telefoon: 030-2303800

Pers: Lonneke Laurant, Lonnekelaurant@vredevanutrecht.nl, tel: 030-2393895