Gouden Film voor BRIEFGEHEIM

Sinds de Nederlandse bioscooprelease van donderdag 14 oktober hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien en is de film tijdens het 24e Cinekid Festival betiteld als winnaar van de UPC Beste Nederlandse Kinderfilm. Vandaag werden hoofdrolspelers Hanna Obbeek, Isabelle Stokkel en Nils Verkooijen overvallen in de klas en kregen zij de Gouden Film overhandigd.
 
BRIEFGEHEIM, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw, gaat over de 11-jarige Eva (Hanna Obbeek), die genoeg heeft van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie (Isabelle Stokkel) en Thomas (Nils Verkooijen). Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BRIEFGEHEIM wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de VPRO en wordt financieel gesteund door het CoBO-fonds. A-Film Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie van de film. BRIEFGEHEIM draait momenteel in 101 zalen in Nederland.
www.briefgeheimdefilm.nl

Bron: Nederlands Filmfestival