Gouden Film voor Foeksia de Miniheks

Dinsdag kregen Rachelle Verdel (Foeksia) en regisseur Johan Nijenhuis de Gouden Film overhandigd tijdens Cinekid.

FOEKSIA DE MINIHEKS is de verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon. Tovenaar Kwark (Porgy Franssen) vindt in het Heksenbos een ei, waar geen vogel uit komt, maar een klein meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt. Foeksia (Rachelle Verdel) wil dolgraag net zo goed leren toveren als haar vader, en is dan ook dolblij als ze naar de Heksenschool mag. Deze school wordt geleid door Juf Minuul (Annet Malherbe), een moerasheks die al meer dan vijftig jaar een oogje op Kwark heeft en die haar gevoelens niet onder stoelen of banken steekt. Op de heksenschool leert Foeksia o.a. wind maken en tovert ze met wolken.
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film is geproduceerd door NL Film & TV. Walt Disney Studios Motion Pictures Netherlands verzorgt de bioscoopdistributie van de film. FOEKSIA DE MINIHEKS draait momenteel in 92 zalen in Nederland.

www.foeksiadefilm.nl