George Sluizers HOMELAND Beste Documentaire Filmfestival van Abu Dhabi

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van $ 50.000,-. George Sluizer heeft persoonlijk de prijs in ontvangst genomen.

Sinds 1973 heeft George Sluizer (SPOORLOOS, TWEE VROUWEN, HET STENEN VLOT) zich bezig gehouden met het Midden Oosten conflict. Daaruit zijn drie films ontstaan LAND DER VADEREN (1974), A REASON TO GO (1978) en ADIOS BEIRUT (1983). In de films volgt Sluizer twee Palestijnse families, vluchtelingen uit 1948, uitgewezen naar Libanon. Een Christen familie in de stad en een moslim familie in een vluchtelingenkamp. Al die jaren hield hij contact met de twee families. In 2008 besloot hij na een slagaderbreuk en invaliditeit dat hij nog één film wilde maken; HOMELAND, het laatste deel van het vierluik over 40 jaar Palestijnse geschiedenis.
 
De Nederlandse première vindt plaats tijdens het 23ste International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) dat van 17-28 november plaatsvindt. De film is geselecteerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary. Vanaf 6 januari 2011 is HOMELAND te zien in de Nederlandse filmtheaters. Distributie: Cinema Delicatessen.

De film is geproduceerd door Sluizer Films, met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het Co-productiefonds Nederlandse Omroep, in samenwerkling met de VPRO Televisie, in samenwerking met Aljazeera Documentary Channel.

Aljazeera Documentary Channel zal de film in een Engelse en een Arabische versie  uitzenden in het Midden-oosten, Azie, Afrika en in sommige landen op het Amerikaanse continent. AlJazeera verwacht dat minstens 30 miljoen mensen de film zullen zien.

Bron: persbericht MVSP