Géke Roelink nieuwe directeur Filmhuis Den Haag

Roelink: "Filmhuis Den Haag is een prachtige organisatie om voor te werken. Vanwege de vakkundige programmering is het een filminstituut om rekening mee te houden. Nu al weten velen de weg naar het Filmhuis te vinden. Ik ga me – samen met het team – richten op het ontwikkelen van strategieën om nog meer mensen in aanraking te laten komen met film, omdat dit medium als geen ander in staat is het leven van mensen te verrijken en verdiepen."

Géke Roelink heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in cultuurmanagement en marketing. Ze studeerde museologie en rechten, en volgde een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium. Eerder werkte ze bij de Universiteit van Amsterdam, Nemo en Felix Meritis.

In oktober 2009, vlak na het vertrek van Miriam Gilissen als directeur, zijn Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui besprekingen begonnen over een mogelijke fusie. Om die reden is de werving van een nieuwe directeur voor het Filmhuis aangehouden. Nadat duidelijk werd dat de fusiebesprekingen niet tot het gewenste resultaat zou leiden, heeft het bestuur van het Filmhuis besloten de sollicitatieprocedure voor een nieuwe directeur te hervatten. Dit heeft nu geresulteerd in de benoeming van Géke Roelink.

Bron: persbericht Filmhuis Den Haag