Voor NBF-leden: uitnodiging DDG thema-avond over co-producerende makers op donderdag 14 oktober

Thema-avond over co-producerende makers
Een manier om meer zeggenschap te krijgen over een project is door co-prod ucent te worden of zelf te gaan produceren. Binnen documentaire is dat al een tijdje gewoongoed – en steeds meer in trek! – maar bij fictie is het relatief nieuw. Daarom gaat deze avond vooral over speelfilm en tv-drama. Vragen die centraal staan zijn: welke mogelijkheden zijn er? Hoe zijn de ervaringen van makers die dat al eens gedaan hebben? Hoe staan de producenten en omroepen er tegenover? En wat vindt het Filmfonds ervan?

Programma
20.00 uur: inloop
20.15 uur: welkomswoord
20.30 uur: gesprek (o.l.v. DDG-bestuurslid Michiel van Jaarsveld) met enkele filmmakers die ervaring hebben met produceren. Aan het woord komen o.a. Pieter Kuijpers (van Pupkin Film) en Rogier Kappers (die samen met Boudewijn Koole het productiebedrijf Jongens van de Wit oprichtte). Tevens komen producent René Huybrechtse (Dutch Mountain Movies en Talent United) en hoofd Financiën/Suppletieregeling George van Breemen van het Filmfonds aan het woord.
22.15 uur: afsluiting + borrel

Deze avond is in eerste aanleg bedoeld voor regisseurs, scenarioschrijvers en acteurs, maar ook anderen zijn van harte welkom!

Toegang: gratis
Datum: donderdag 14 oktober.
Locatie: CREA Theater (Turfdraagsterpad 17)
Aanmelden: vóór donderdag 14 oktober via info@directorsguild.nl.

Met vriendelijke groet,
Michiel van Jaarsveld en Martijn Mewe

Het DDG Festival van het Ondernemen wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Nederlands Fonds voor de Film en Stichting Lira Fonds.