Producent Waterland Film start jeugdafdeling Waterland Junior

De eerste drie films van Waterland Junior, nu in productie, zijn Vakantie in eigen land (regie: Hanro Smitsman, omroep: VARA), Zieleman (Ben Sombogaart, AVRO) en Kauw (NPS). Deze laatste speelfilm, geschreven door Boudewijn Koole en Jolein Laarman, is geselecteerd voor een realiseringssubsidie in het kader van Cinema Junior. In ontwikkeling zijn de speelfilms Het leven volgens Nino (Urszula Antoniak, NPS) en Piekhaar (Remy van Heugten, AVRO) en de dramaseries 4 van Westwijk (AVRO) en Alles moet weg (VPRO).
 
Producenten Jan van der Zanden en Wilant Boekelman van Waterland Film:
"Waterland Junior maakt films die wij belangrijk vinden. Films die iets zeggen over hoe wij leven, hoe de samenleving in elkaar zit. Kinderen zijn bewust of onbewust onderdeel van deze samenleving en maken die mede tot wat hij is. De films van Waterland Junior nemen de belevingswereld van kinderen als uitgangspunt, waarbij we er ons van bewust zijn dat die wereld gekleurd is door de manier waarop wij als volwassenen die wereld benaderen. Juist dat levert interessante contrasten op. Waterland Junior gaat uit van een volwassen benadering van kinderen en van de films voor die doelgroep. Kernbegrippen daarbij zijn: authenticiteit en de verrassende blik van kinderen. Deze benadering legt emoties bloot,  houdt volwassenen een spiegel voor en werkt inspirerend en relativerend. De kinder- en jeugdfilms van Waterland Junior hebben daarmee dus altijd een thema dat kinderen aangaat."
 
Eerder produceerde Waterland Film jeugd- en familieproducties zoals de speelfilms Shocking Blue (Marc de Cloe), ‘n Beetje verliefd (Martin Koolhoven), Gezocht: Man (Patrice Toye) en Stille nacht (Ineke Houtman), de documentaireseries Vriendschap en Broer & Zus en het kinderprogramma Studio op stelten.
 
Officiële website Waterland Film

Bron: persbericht The Publicity Company